Vesna Đogani se mjesecima nakon porođaja borila sa teškom depresijom

Datum:

Vesna Đogani u jednoj emisiji javno je govorila o depresiji sa kojom se suočila u periodu nakon što je na svijet donijela sina Adrijana.

– Znam da mnoge žene šute o ovome, ali ja sam prvih šest mjeseci od Adrijanovog dolaska na svijet patila od postporođajne depresije. Manifestovala se tako što sam bila potpuno bezvoljna za bilo koju aktivnost u vezi sa bebom, čak nisam znala šta da radim sa sinom, plašila sam se da neću moći – ispričala je Vesna prilikom gostovanja u jednoj emisiji i otkrila da je Đole činio sve što je bilo u njegovoj moći ne bi li joj pomogao.

Kaže da nije pomoglo ni što se Đole postarao da joj sve bude maksimalno olakšano.

– Unajmio je ženu koja nam je pomagala oko svih kućnih poslova, moje je bilo samo da budem majka, da se posvetim sinu i ništa više od toga, ali ja nekako na samom početku nisam mogla. Naravno, to je vremenom prolazilo i razvila sam veoma poseban odnos s njim. Kasnije, kada sam rodila Lauru, već sam mnogo drugačije gledala na stvari – priznala je pjevačica koja je zbog teškoća u roditeljstvu morala da se obrati i psihoterapeutu.

Vesna i Đole Đogani

 

Kada se činilo da stvari dolaze na svoje mjesto, Vesna se suočila sa novim problemom. Kako je Adrijan bivao stariji, pjevačica je sve manje uspjevala da izađe na kraj sa njim pa je odlučila da ponovo potraži stručnu pomoć.

– Presudan trenutak za donošenje takve odluke bio je kada sam shvatila da, ukoliko ne preduzmem ozbiljne mjere, neću moći nastaviti dalje ni u jednom segmentu života. Kako je Adrijan postajao sve stariji, nisam mogla da se izborim s njegovim temperamentom, ništa me nije slušao i za sve je mislio da zna bolje. Zato sam se obratila za pomoć profesionalcu i učila sam da drugačije pristupim svom djetetu kako bismo pronašli zajednički jezik. Đole je u tom pogledu bio drugačiji od mene, znao je da povuče granicu i bude strog kada je potrebno, ali i popustljiv u istoj mjeri – zaključila je ona.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Ovaj dječak danas je jedan od najpopularnijih pjevača u regiji, znate li ko je?

Pjevač Željko Joksimović miljenik je brojnih žena diljem regije...

Čombe objavio fotografiju s kćerkom, ljudi pišu: “Slađa je od šećera”

Bosanskohercegovački glumac Miraj Grbić, poznat kao Čombe iz serije...

Veliko veselje u porodici Lepe Brene: Porodica Jahić na okupu nakon mnogo godina

Rođeni brat najveće balkanske zvijezde Lepe Brene, Faruk Jahić,...

Zabranjena ljubav Dine Merlina: Oteo ju je da bi se tajno vjenčali

Pjevač Dino Merlin (59) od svoje 17. godine voli...