U osnovnim i srednjim školama u Zenici skraćeni školski časovi

/

U skladu sa preporukom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, osnovne i srednje škole na području grada Zenice, zbog prestanka isporuke toplinske energije u mreži gradskog grijanja, skratile su školski čas sa 45 na 30 minuta – potvrdio je resorni ministar Spahija Kozlić.

-Radi se o 18 osnovnih i srednjih škola koje se zagrijavaju putem daljinskog grijanja iz Toplane Zenica. Trajanje ove mjere zavisit će od vremenskih prilika – rekao je Kozlić nakon sjednice Vlade ZDK-a.

Vlada je na današnjoj sjednici, na prijedlog resornog ministarstva, usljed donacija različitih pravnih subjekata, donijela odluku o uvećanju budžeta Univerziteta u Zenici te nekoliko osnovnih i srednjih škola. Radi se o iznosima koji su prešli 110.000 KM.

-Najveći dio tih sredstava odnosi se na UNZE i osnovne i srednje škole, konkretnije, na području Grada Visokog. Kada je Visoko u pitanju, radi se o donacijama Grada Visokog u iznosu od preko 80.000 KM za nastavak izgradnje fiskulturne sale u školi u Poriječanima, za zamjenu stolarije u pojedinim školama… Budžet UNZE-a, prema ovim odlukama, uvećan je za oko 30.000 KM – istakao je ministar Kozlić.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...