Gužve na putevima u BiH, aktivirana klizišta: Kolone vozila na granici

/

Pojačana je frekfencija vozila u BiH, ali i na graničnim prijelazima. Vozače upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u južnim krajevima zemlje zbog sinoćnjeg zemljotresa.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati), dok se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje trake za spora vozila na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar), na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Kiseljak-Kreševo i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji entiteta RS do 25.04. do 24 sata, a na teritoriji entiteta Federacija Bosne i Hercegovine na dan praznika 24.04. (nedjelja) od 00 do 24 sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...

U BiH svako drugo dijete nije primilo vakcine protiv najtežih zaraznih bolesti

Stopa vakcinisane djece u BiH posljednjih godina je smanjena,...

“Zeleno svjetlo” za neradnu nedjelju u FBiH, nova pravila i za trajanje radnog vremena

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević je nakon usvajanja novog...

Uvodi se strožija kontrola cijena u FBiH, najveća moguća kazna će biti 30.000 KM

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena...