Hit Design članica Hifa-Oil grupacije svrstana u top 50 brzorastućih kompanija sa rastom od 77 posto u 2021. godini

Date:

Godinu dana nakon što je kompanija Hifa-Oil akvizirala firmu Hit Design koja se bavi proizvodnjom i prodajom tapaciranog namještaja, madraca i nadmadraca premium kvalitete kao i uređenjem i opremanjem enterijera po principu “ključ u ruke”, kompanija Hit Design ostvarila je rast od 77% u protekloj godini i povećala broja radnika za 120%, te ostvarila čvrste partnerske veze, kao i dugoročne poslovne saradnje sa inostranim kupcima.

Kompanija Hit Design i brend madraca premium kvalitete “Oblak” već pet godina uspješno posluju na tržištu Bosne i Hercegovine u segmentu proizvodnje tapaciranog namještaja po mjeri, te proizvodnji sistema za spavanje vrhunske kvalitete kao glavnog pravca djelovanja kompanije. S ciljem ostvarivanja planirane vizije, 2022. godina za kompaniju Hit Design predstavlja godinu investicija, te su shodno tome izdvojena značajna sredstva za širenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta kompanije koji su locirani u Industrijskoj zoni Jelah – Tešanj. Još jedna od ključnih investicija je i ulaganje u najsavremeniju mašinu za proizvodnju madraca i nadmadraca premium kvalitete koji će dodatno obogatiti asortiman, dizajn i kvalitet Brenda “Oblak”. Iz asortimana „Oblak“ pažnju privlače madraci kreirani od posebnih materijala koji pružaju udobnost i miran san svim naraštajima.
Kao podrška najmlađem sektoru u kompaniji – Hit Enterijeri, koji se bavi  dizajniranjem 3D rješenja i opremanjem apartmana, hotela, stanova i ugostiteljskih objekata po principu “ključ u ruke” jeste otvaranje Hit Enterijeri Showroom-a na adresi Safeta Hadžića 235 – Sarajevo, gdje će potencijalni partneri imati priliku vidjeti sve proizvode iz ponude Hit Design na jednom mjestu.

Osim prethodno spomenutih ulaganja u razvoj kompanije ulaze i mnoge druge aktivnosti. Prepoznavanje ljudskog faktora, kao najvažnijeg resursa kompanije, doprinijelo je i dodatnom ulaganju u edukaciju i osposobljavanje kadrova, a sve u cilju zadovoljavanja potreba i najzahtjevnijih domaćih i stranih kupaca. Neizostavan dio za svaku domaću kompaniju predstavlja društvena odgovornost prema zajednici i ljudima u njoj što je kompanija Hit Design prepoznala od početka svog rada, a ove godine je zajedno sa kompanijom Hifa-Oil uručena donacija madraca u vrijednosti od 10.000 KM Domu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Pored bosanskohercegovačkog tržišta na kojem će i dalje djelovati kao ozbiljan proizvođač tapaciranog namještaja i madraca, kompanija Hit Design svoje proizvode sve više plasira i na strana tržišta gdje se posebno izdvajaju zemlje Beneluxa, Francuske i Njemačke.

Hit Design – Mjesto gdje snovi nastaju.

Povezani postovi
Related

Završena nagradna igra MEGA Diskonta “Kupujmo domaće Očuz”, izvučeni dobitnici

Završena je još jedna nagradna igra MEGA Diskonta "Kupujmo...

Wellness Centar hotela Villa Ukus – 50% popusta na cijenu vikend karte tokom mjeseca maja

Užurban tempo života, proljetni umor samo su neki od...

PUB Marshall jedan od boljih restoran u gradu

Dobro poznato mjesto za sve Tešnjake i Jelašane zasigurno...

Iznad Tešnja zora sviće: Kako zaraditi milion dok si rekao ‘keks’?

Vrhunac ćete doživjeti kada vam vaš omiljeni tešanjski tajkun...