Maglajlija Eldar Memišević šampion Kupa Katara

Date:

Jučer je završen Rukometni kup Katara, na kojem je učešće uzeo i Maglajlija, Eldar Memišević, igrač El Jaish-a i član reprezentacije Katara.

Memišević se na svom Facebook profilu pohvalio osvojenim peharom i u opisu kratko napisao: “Šampion Kupa Katara”.

Podsjećamo, Memišević je kao dječak, maštao je da jednog dana zaigra u dresu BiH na velikom takmičenju i osvoji jednu od medalja. Ipak, život ga je odveo u Katar, gdje je doživio potpunu afirmaciju i napravio rukometno ime.

– U tom trenutku nisam znao šta se dešava. Iskreno, trebalo mi je nekoliko dana da povjerujem u ovu divnu bajku. Nevjerovatan uspjeh je osvojiti srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu. Utisci se polako sliježu. Drugo mjesto na SP-u za rukometaše u Kataru je velika stvar. To je najveći uspjeh za mene, ali nadam se ne i posljednji – kazao je Memišević u jednom od intervjua, koji u Kataru živi od 2008., te dodao:

– Ljudi iz Rukometnog saveza BiH nisu me gledali blagonaklono. Osjetio sam negativnu energiju. Za Katar sam počeo igrati sasvim slučajno, spletom okolnosti. Naime, nazvao me je jednog dana Selvedin Omanić i pitao me je da li bih želio razgovarati s Asimom Šahmanom, koji je, također, iz Maglaja. On me je tada pozvao da dođem na probu u Katar. Tada nisam znao ni gdje se nalazi ta zemlja. Nakon uspješne probe, pozvali su me u kadetsku reprezentaciju, s kojom sam osvojio Azijsko prvenstvo. Nakon toga sam igrao i za juniore, a već tri godine sam član seniorske reprezentacije Katara.

Autor: Redakcija

Povezani postovi
Related

NK TOŠK kažnjen sa 2000 KM i dvije utakmice bez prisustva gledalaca

Kako su to napisali na svojoj Facebook stranici NK...

Amel Tuka: Prva trka ove sezone i prva pobjeda

Proslavljeni bh. atletičar Amel Tuka jučer je imao prvu...

Na 12. Usora Open-u karate klub Tešanj osvojio 11 medalja

12. Usora Open održan je jučer u tehničkoj organizaciji...

Jasmina Merdić osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Turskoj

Ovogodišnji Svjetski kup "Turkish Open" održan je u Istanbulu...