Maglajlija Eldar Memišević šampion Kupa Katara

/

Jučer je završen Rukometni kup Katara, na kojem je učešće uzeo i Maglajlija, Eldar Memišević, igrač El Jaish-a i član reprezentacije Katara.

Memišević se na svom Facebook profilu pohvalio osvojenim peharom i u opisu kratko napisao: “Šampion Kupa Katara”.

Podsjećamo, Memišević je kao dječak, maštao je da jednog dana zaigra u dresu BiH na velikom takmičenju i osvoji jednu od medalja. Ipak, život ga je odveo u Katar, gdje je doživio potpunu afirmaciju i napravio rukometno ime.

– U tom trenutku nisam znao šta se dešava. Iskreno, trebalo mi je nekoliko dana da povjerujem u ovu divnu bajku. Nevjerovatan uspjeh je osvojiti srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu. Utisci se polako sliježu. Drugo mjesto na SP-u za rukometaše u Kataru je velika stvar. To je najveći uspjeh za mene, ali nadam se ne i posljednji – kazao je Memišević u jednom od intervjua, koji u Kataru živi od 2008., te dodao:

– Ljudi iz Rukometnog saveza BiH nisu me gledali blagonaklono. Osjetio sam negativnu energiju. Za Katar sam počeo igrati sasvim slučajno, spletom okolnosti. Naime, nazvao me je jednog dana Selvedin Omanić i pitao me je da li bih želio razgovarati s Asimom Šahmanom, koji je, također, iz Maglaja. On me je tada pozvao da dođem na probu u Katar. Tada nisam znao ni gdje se nalazi ta zemlja. Nakon uspješne probe, pozvali su me u kadetsku reprezentaciju, s kojom sam osvojio Azijsko prvenstvo. Nakon toga sam igrao i za juniore, a već tri godine sam član seniorske reprezentacije Katara.

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...