Danas nestabilno vrijeme sa pljuskovima

/

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u sjeverozapadnim područjima, a tokom dana u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

Sutra pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stupnja.

U petak djelomično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, a na jugu do 23 stupnja.

U subotu umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, a na jugu do 24 stupnja, saopćeno je iz FHMZ.

Povezani postovi

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...

Džamija u Svircu nastoji olakšati vjernicima: Da bi majke klanjale teraviju, organizirali radionicu za djecu

Lijepa priča stiže iz džemata i najstarije džamije iz...

Istraživanje o medijskoj pismenosti: Nastavnici iznose nedostatak znanja kao ključni problem

"Medijska pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju: Stvarnost, izazovi...