Gori skladište municije u ruskom gradu Belgorodu

/

Ruski regionalni guverner Vyacheslav Gladkov rano jutros je saopćio da skladište municije u ruskoj oblasti Belgorod gori nakon niza eksplozija, a za odgovorne smatraju ukrajinsku stranu. Za sada nema potvrde o ovakvim navodima.

Selo Staraja Nelidovka nalazi se oko 16 kilometara sjeverno od ukrajinske granice i jednako toliko je udaljeno od grada Belgoroda.

“Prema preliminarnim informacijama, u blizini sela Stara Nelidovka gori skladište municije. Na stambenim objektima i kućama nije pričinjena šteta. Među civilima nije bilo žrtava”, rekao je Gladkov.

Serija eksplozija čula se rano jutros u ruskom gradu Belgorodu koji se nalazi u blizini ukrajinske granice, a skladište municije u toj regiji u potpunosti je uništeno i još uvijek gori.

Pokrajina Belgorod graniči s ukrajinskim regijama Lugansk, Sumi i Harkov, u kojima su se vodile teške borbe otkako je Rusija napala Ukrajinu prije dva mjeseca, prenosi Klix. 

Povezani postovi

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...

Trostruki ubica Alen R. izvršio samoubistvo u zatvoru: Među njegovim žrtvama i dijete

Alen R, trostruki ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine,...

Čak 90 odsto radnika jedne branše radi na crno

Velika većina kućnih pomoćnica i pomoćnika u Njemačkoj radi...