Ovo su tri iOS aplikacije koje će vas upozoriti na zemljotres

Datum:

Dok Android ima namjenski servis za zemljotrese, iPhone i iOS se oslanjaju na lokalne usluge i nude opciju digitalnog podsjetnika koja je direktno povezana sa, recimo, državnim seizmološkim savezom, piše Tportal.
Ovo su tri možda najbolje aplikacije za ovakva upozorenja.
LastQuake
 
LastQuake, za iPhone je besplatna aplikacija posvećena informisanju i prikupljanju izjava u realnom vremenu. Ovaj zvanični alat Evromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) dizajnirali su seizmolozi.
Zahvaljujući aktivnom učešću velikog broja korisnika, ESMC-u je potrebno samo nekoliko minuta da proceni uticaj zemljotresa i potom obavijesti građane.
LastQuake, pored informacija u realnom vremenu, nudi pristup komentarima, fotografijama i video snimcima svjedoka, nudi mogućnost dijeljenja informacija putem društvenih mreža, SMS servisa koji mogu da obavijeste voljene osobe, kao i savjete za ponašanje nakon zemljotresa.
Aplikacija je besplatna.
Earthquake Network
 
Earthquake Network je sveobuhvatna aplikacija za zemljotrese i za mnoge zemlje je jedini sistem upozorenja.
Ova aplikacija nudi obavještenja u realnom vremenu ako živite u blizini epicentra, upozorava nekoliko sekundi prije potresa ako živite daleko od epicentra, i sve ostale funkcije koje biste očekivali.
Aplikacija je besplatna.
My Earthquake Alerts – US & Worldwide Earthquakes
 
My Earthquake Alerts pruža informacije o zemljotresima, a ono što je izdvaja, pored jednostavnog dizajna optimizovanog za iPhone, je da ima bazu podataka o zemljotresima koja seže do 1970-ih godina.
Aplikacija je takođe besplatna.
Za koju god da se odlučite, djeluju kao dobar izbor. Imajući u vidu situaciju u BiH tokom prethodnih nekoliko dana, jedna aplikacija koja vam pritom može spasiti život sigurno ne bi trebalo da vam smeta u telefonu, prenosi e-kapija. 

Povezani postovi
Related

Savjeti uz koje namirnice mogu da ostanu duže svježe

Ovo se dešava u gotovo svakoj kući, nekada kupimo...

Naučnici otkrili povezanost između ružnih snova i demencije

Ljudi koji imaju česte uznemirujuće snove u srednjim godinama...

Da li je u BiH dozvoljeno voziti u štiklama ili papučama? Evo šta kaže zakon

Otišli ste na more i baš vam se ne...

Kada nije poželjno koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vijekovima poznato i korišćeno u korist...