Bezdušan i bezobrazan zahtjev zeničke bolnice: Od roditelja Džene Gadžun traže dokaz o krvnom srodstvu

Datum:

Razlozi smrti malene djevojčice Džene Gadžun još nisu utvrđeni, a Kantonalna bolnica u Zenici je novim postupkom još više produbila duševnu bol njenih roditelja Murisa i Amile.

Na Facebooku su advokati Sabina Kadrić i Irma Muhović objavili zahtjev Kantonalne bolnice u Zenici u kojem se od roditelja tragično preminule djevojčice iz Kaknja, malene Džene Gadžun, traži da dokažu “da su u krvnom srodstvu”.

– Kada pomislite da porodica Gadžun ne može doživjeti veću duševnu bol, i da zdravstveni sistem ne može biti više brutalan, neodgovoran i surov nego što je do sada bio prema porodici Gadžun već se (pomalo naivno) nadamo da će postati odgovorniji u svom radu, na naša pitanja upućena Kantonalnoj bolnici Zenica (u potpisu direktora bolnice) u vidu zahtjeva za dostavljanje informacija koji se odnose isključivo na rad Kantonalne Bolnice Zenica (javne nabavke,- nabavka medicinskog materijala i da li je proveden disciplinski postupak protiv dr. Nine Jovanović, kao uposlenice KB Zenica) dobijete odgovor da je potrebno dostaviti dokaz o krvnom srodstvu tragično preminule malene Džene sa njenim roditeljima (?!), kako bi dobili odgovore na pomenuta pitanja – stoji u objavi na Facebooku.

U nastavku oni postavljaju još nekoliko pitanja nadležnima.

– Da li je iko u Kantonalnoj bolnici Zenica, uključujući i Ninu Jovanović, tražio od Amile i Murisa dokaz o krvnom srodstvu kada su doveli rahmetli malenu Dženu u ovu bolnicu, radi izvođenja prve operacije? Da li je iko u Kantonalnoj bolnici Zenica, uključujući i Ninu Jovanović, tražio od Amile i Murisa dokaz o krvnom srodstvu kada su doveli rahmetli malenu Dženu u ovu bolnicu, radi izvođenja prve operacije? Da li su ljekari (svima nama poznati) 08.11.2021. godine od roditelja tražili dokaz o krvnom srodstvu kada su ispostavili račun za drugu operaciju i saglasnost za operaciju rahmetli malene Džene? Naravno da nisu…. Međutim ukoliko uvaženi direktor KBZ Zenica, koji stoji potpisu podneska od 22.04.2002. godine, misli da ćemo na bilo koji način odustati od ovog predmeta ako nam se postavljaju ovakve “prepreke”, u velikoj je zabludi… Direktore, šaljemo Vam dokaz o krvnom srodstvu na Vaše traženje u vidu SMRTNOG LISTA Džene Gadžun, samo nam odgovorite na postavljena pitanja – napisali su advokati u objavi, prenosi Faktor. 

Povezani postovi
Related

Završen sastanak Osmorke i HDZ-a: Krišto predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Nikšić premijer Vlade FBiH

U Konjicu je danas okončan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH....

Lopovi opuhali trgovinu: Odnijeli hranu, cigarete, alkohol i novac

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je prijavljeno da...

Ukrao Golf, malo se provozao, odvezao ga u drugo dvorište odakle je ukrao bicikl

Pripadnici banjalučke Policijske uprave uhapsili A. S. iz Prijedora...

Ko je kriv zbog nasilja djece: Roditelji, škola ili sistem?

Gotovo svakodnevno slušamo o novim slučajevima vršnjačkog nasilja u...