Općina Tešanj: Sedmi Sajam srednjih škola i fakulteta

/

Općina Tešanj po sedmi put organizuje Sajam srednjih škola i fakulteta. Nakon prethodnih šest vrlo uspješnih organizacija, namjera nam je da i ove godine, na isti način, mladim ljudima (maturantima osnovnih i srednjih škola) omogućimo lakši izbor srednje škole i fakulteta.

Iskustva sa prethodnih Sajmova su vrlo značajna, kako za one koji „traže svoj izbor” tako i za one koji „otvaraju svoja vrata” u obostranom interesu. U tom cilju, na sajmu su uzeli učešće fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, institucije i ustanove koje se bave obrazovanjem.

S obzirom na planirani bogat sadržaj sajamske manifestacije, pozivamo maturante srednjih i osnovnih škola, roditelje i ostale građane naše ali i susjednih općina da uveličaju sajamske sadržaje.

Učestvujte u razvoju svijesti o važnosti obrazovanja i podsticanju ličnog razvoja pojedinca i društva u cjelini, na putu ka boljem prosperitetu nadolazećih generacija u Bosni i Hercegovini. Ovo će biti prilika da se učenici i roditelji potpunije informišu o školama i fakultetima koje mogu da upišu.

Sajam će se održati 06.05.2022. godine (petak) u JU Sportsko rekreacionom centru Tešanj sa početkom od 09:00.

U sklopu sajamske manifestacije  organzovat će se predavanja na temu: Internacionalizacija strucnog/strukovnog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana, kao i panel diskusija na temu „Tržište rada, izazov za mlade i obrazovni sistem u BiH“.

Povezani postovi

Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu

Nakon što smo objavili tekst u kojem stoji da...

Roditelji učenika zabrinuti: Stala gradnja škole u Medakovu, nadležni ne reagiraju

Godinama unazad, roditelji učenika koji pohađaju osnovnu školu u...

Tešanj: Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u mjestu Kraševo

Na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo (Općina Tešanj)...

Tešanj: U posljednja 24 sata rođeno čak šest beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...