OO SDP BiH Tešanj; Čestitka u povodu 1. maja

/

Prvi  maj – Međunarodni praznik rada prilika je da se prisjetimo historijske borbe za radnička prava i ljudsko dostojanstvo.

Također, ovo je prilika i da analiziramo trenutno stanje, kada je riječ o radničkim pravima u našem društvu.

Nažalost, radnici u BiH se iz godine u godinu nalaze u sve težoj situaciji, jer vlast ne radi gotovo ništa na poboljšanju životnog standarda.

Svakodnevna poskupljenja osnovnih životnih namirnica dovela su nas u situaciju da i većina zaposlenih praktički se bori samo za golo preživljavanje jer sadašnja minimalna plata nažalost nije dovoljna za normalan život.

Podsjećamo da je SDP BIH  pet puta uputio u proceduru u Parlament FBiH Zakon o minimalnoj plati, kojim tražimo da minimalna plata bude 1000 KM, kako  bi se konačno osiguralo da radnici u FBiH imaju koliko-toliko dostojanstvenu platu, spram sve većih troškova života i povećanja iznosa potrošačke korpe.

U ime OO SDP BiH Tešanj svim građanima općine Tešanj i BiH upućujem iskrene čestitke u povodu nadolazećeg  Međunarodnog praznika rada  i pozivam ih da zajedno idemo u borbu za podizanje stepena radničkih prava i vraćanje ljudskog dostojanstva, jer mi zaslužujemo da živimo u društvu u kojem će svako imati pravo da radi i živi od svog rada.

Predsjednik OO SDP BiH  Tešanj                                                                               Senad S. Subašić

 

Povezani postovi

MANN+HUMMEL BA: Sretan vam Dan državnosti!

Svim građanima Bosne i Hercegovine, kompanija MANN+HUMMEL BA čestita...

Danial S Tešanj: Čestitka povodom 25.novembra – Dana državnosti BiH

Našim poslovnim partnerima, građanima općine Tešanj i Bosne i...

ZOS radio: Sretan Dan državnosti BiH!

25.novembar se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine....

Saračević: Sretan 25.novembar – Dan državnosti BiH

Obilježavanje 25.novembra - Dana državnosti BiH, ukazuje na postojanje...