Ministar Mitrović otvorio Treći socijalni forum o pitanjima u cestovnom prometu

/

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović otvorio je u Sarajevu 3. socijalni forum „Rješavanje socijalnih pitanja u cestovnom prometu“ koji organizira Stalno tajništvo Prometne zajednice.

Ministar Mitrović je naglasio svoje zadovoljstvo što je Forum organiziran upravo u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će to biti slučaj i s nizom drugih aktivnosti i događaja koje Ministarstvo provodi u suradnji s Prometnom zajednicom. Dodao je kako je dijalog o socijalnim pitanjima u prometu od ključnog značaja za neometano obavljanje prometnih operacija, a zdrav prometni sektor pokretač gospodarstva svake zemlje.

„Opći cilj koji smo postavili pred sebe je imati zadovoljne putnike, vozače i radnike u prometnom sektoru. U tom smislu je usklađivanje socijalnih odredbi koje su na snazi u zemljama zapadnog Balkana s onima na snazi u Europskoj uniji naš prioritet“, naglasio je ministar Mitrović.

Direktor Stalnog tajništva Prometne zajednice Matej Zakonjšek je istaknuo nužnost poboljšanja radnih uvjeta u cjelokupnom prometnom sektoru.

„U cestovnom prometu moramo se fokusirati na tri komplementarna cilja: osiguranje adekvatne socijalne zaštite radnicima, garantiranje fer konkurencije među prijevoznicima i poboljšanje sigurnosti na cestama. Postizanje ovih ciljeva privući će mlade muškarce i žene da se bave ovom profesijom, što je izuzetno značajno s obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage koji sektor cestovnog prometa trpi“, istaknuo je direktor Zakonjšek.

Forum je okupio predstavnike regionalnih partnera zemalja zapadnog Balkana, članica Europske unije i međunarodnih organizacija, a na njemu se očekuje razmjena iskustava i dobrih praksi te pronalazak najboljeg načina za provedbu socijalnih propisa u zakonodavstva zemalja zapadnog Balkana u oblasti cestovnog prometa, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa naše zemlje.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...