Ugašen požar u fabrici papira u Maglaju: Proizvodnja se nastavlja, ali ima štete

/

Požar u fabrici papira i celuloze “Natron-Hayat” u Maglaju ugašen je tokom noći, a vatra ne prijeti proizvodnji niti je ugrozila živote radnika.

Požar je izbio jučer poslijepodne, a nakon nekoliko sati borbe, policajci nisu bili sigurni kakva ih noć čeka i da li će biti potrebno još mnogo da se vatrogasci izbore sa opasnosti. Srećom, do jutros požar je potpuno ugašen.

Vatrena stihija je napravila materijalnu štetu s obzirom na to da je do požara došlo u skladišnom dijelu starog papira, no proizvodnja navodno nije nikako bila ugrožena.

Srećom u požaru nema ljudskih žrtava, a vatra koja jeste bila teška za ugasiti, nije se proširila niti ugrozila radnike fabrike ili stanovništvo u blizini.

Iz ove kompanije su istakli i da je ovo važan kompleks za cijeli kanton te da su upravo iz predostrožnosti jednim dijelom, u pomoć brzo pritekle i vatrogasne jedinice iz drugih kantona i gradova, piše Klix. 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...