Zavidovići: Sastanak Gradonačelnika sa mladim privrednicima

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa mladim privrednicima, predstavnicima novoosnovanog Privrednog društva „Es kop“ d.o.o. Zavidovići, Džinić Selvedinom i Mahovac Elvedinom. Sastanku je prisustvovao i Predsjednik savjeta Mjesne zajednice Kovači i gradski vijećnik Zahid Avdičević. Direktor Džinić Selvedin upoznao je Gradonačelnika o djelatnosti kojom se bavi Privredno društvo, kapacitetima kojima raspolažu te o ciljevima koje planiraju ostvariti.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu mladim privrednicima i naglasio da je Gradska uprava u proteklih nekoliko godina nastojala ostvariti što bolji privredni ambijent kroz oslobađanje od taksi i drugih nameta koji tek osnovana preduzeća i obrte usporavaju u njihovom napretku.

Uposlenici Gradske uprave su svakodnevno na raspolaganju poduzetnicima a Grad Zavidovići svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć i podsticaj privrednicima.

S tim u vezi Gradonačelnik je pozvao predstavnike PD „Es kop“ d.o.o. Zavidovići da prate javne pozive i postupke javnih nabavki Grada Zavidovići te da u istim uzmu učešće. Gradonačelnik je direktoru Džinić Selvedinu poželio sreću u daljem radu i razvoju ove građevinske firme i napomenuo da u Gradu Zavidovići imaju dobrog partnera.

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...