Vlada ZDK odobrila zdravstvenim ustanovama 150.000 KM

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je više odluka kojima je odobrila sredstva podrške domovima zdravlja u Zavidovićima, Doboj-Jugu, Usori i Žepču te Zavodu za bolesti ovisnosti ZDK-a.

Ukupno je opredijeljeno oko 150.000 KM, od čega je, kako je naveo ministar zdravstva Adnan Jupić, 90.000 KM namijenjeno za Zavod za bolesti ovisnosti ZDK.

Vlada, dodaje, nastavlja kontinuitet u pomaganju svih zdravstvenih ustanova u ovom kantonu.

-Kantonalni zavod dobija sredstva za razvoj određenih projekata iz svoje nadležnosti, a domovima zdravlja ćemo finansirati ili sufinansirati dio sredstava za nabavku opreme, koje će te ustanove nabaviti po javnim nabavkama. Radi se o EKG aparatima, defribilatorima i onom što je najneophodnije domovima zdravlja – istakao je Jupić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...