Novalića zamolili da ne daje izjave na trgu u Prijedoru gdje se obilježava Dan bijelih traka

/

Na trgu u Prijedoru obilježava se Dan bijelih traka, a aktivista inicijative “Jer me se tiče” Edin Ramulić zamolio je političare, između ostalog i premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, da ne daju izjave na tom mjestu gdje je u toku obilježavanje. 

Nakon što su predstavnici medija prišli premijeru kako bi od njega uzeli izjavu povodom Dana bijelih traka, Ramulić je zamolio da se to ne radi u krugu gdje se obilježava stradanje i mučenje nesrpskog stanovništva iz Prijedora u periodu 1992-1995, prenosi Klix.ba

“Molim vas nemojte ovdje davati izjave. Imate ulice, imate cijeli grad, nemojte ovdje”, kazao je Ramulić, a na šta je premijer Novalić rekao “Slažem se”.

Novinari su zatim insistirali da uzmu izjavu od Novalića te mu ponovo prišli, ali je on sam odbio da to uradi i uputio se ka lokaciji gdje bi trebalo da bude napravljen spomenik ubijenoj djeci Prijedora kako bi položio cvijet.

Mnogi navode kako je Novaliću zabranjeno da govori, no na snimku se čuje da je premijer zamoljen da to ne radi.

Ramulić je inače prije nego što su novinari prišli premijeru, pokušao da ih zamoli da ne uzimaju izjave od političara na tom mjestu iz poštovanja prema žrtvama te kako se ovakav događaj ne bi politizirao.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...

Sindikat doktora medicine i stomatologije FBiH najavio štrajk

U Zenici je danas održana sjednica Upravnog odbora Samostalnog...