Pacijenti morali izaći iz banjalučkog kliničkog centra zbog dojave o bombi

/

Zbog prijetnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci pacijenti su jutros morali napustiti bolnicu, piše Klix.ba

Iz policije je saopćeno da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi se izvršio pregled objekta i utvrdilo da li je riječ o još jednoj lažnoj dojavi.

Kako pokazuju snimci RTRS-a, pacijenti na pokretnim krevetima se nalaze ispred UKC-a dok o njima brinu medicinski radnici. Za sada nije poznato da li su pacijenti morali napustiti sve odjele ove zdravstvene ustanove.

UKC Srpske: Dojava o bombi

Inače ovo je prva zdravstvena ustanova koja je meta nepoznatih osoba koje u posljednje dvije sedmice podižu paniku slanjem emailova s prijetećim sadržajem.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Ovo je nastavak prijetnji širom BiH koje su kulminirale jučer kada je dojava o postavljenim bombama stigla u 429 osnovnih i srednjih škola u entitetu RS. Također jučer su u jutarnjim satima prijeteće poruke dobile i policijske stanice u Kantonu Sarajevo.

Na svu sreću, sve dojave su bile lažne, ali su zahtijevale detalne preglede objekata.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...