U BiH blokirana 101.022 računa firmi

Datum:

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj (kraj aprila), broj blokiranih računa firmi povećan za 230, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 135.

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da se u BiH krajem maja bilo blokirana 101.022 računa firmi te da 54.897 firmi ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj (kraj aprila), broj blokiranih računa firmi povećan za 230, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 135.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.071 stranica , pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Nakon najave Evropske centralne banke o podizanju kamata: Šta će biti s kreditima u BiH

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako je promjena...

U bh. ambasadama izdavanje viza nemoguće zbog nedostatka stikera?!

Iz Ambasade BiH u Rijadu izražavaju nadu da će...

Povećani uvoz i izvoz iz BiH, ekonomisti tvrde da nema pomaka u domaćoj privredi

Izvoz roba i usluga iz naše zemlje, ali i...

Postoji li mogućnost pokretanja inicijative o zabrani abortusa u BiH?

Milioni žena u SAD-u izgubiće zakonsko pravo na abortus...