Policajac koji je čuvao zgradu Predsjedništva BiH bio dio kriminalne grupe

Datum:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je pritvor za policajca, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koji je radio na obezbjeđenju zgrade Predsjedništva BiH.

Radi se o Milošu Popovcu rođenom 1996. godine na Ilidži, a koji je radio kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a KS i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inozemstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika, pri čemu je, između ostalog, vršio zlouporabu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja kaznenih djela.

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga “speed”, “marihuana” i “kokain”, na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu, piše Klix.ba

Povezani postovi
Related

Udruženje turističkih privrednika oštro o potezima vlasti: Ubijaju turizam, zbog njih BiH dnevno gubi milion KM

Bevanda je na inicijativu za privremeno oslobađanje viznog režima...

Konjanici iz Karaule krenuli ka Pruscu

Sa platoa kod džamije u Karauli kod Travnika jutros...

Tokom vikenda sunčano i toplo vrijeme

Prema najavama meteorologa danas nas očekuje umjereno do pretežno...

Tončo Bavrka, direktor Direkcije robnih rezervi: Želimo otkupiti svu pšenicu iz Federacije

Iz Udruženja poljoprivrednika FBiH očekuju da Direkcija robnih rezervi...