Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Datum:

Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je nove cijene cigareta, a koje će važiti od 1. jula, potvrđeno je za portal “Avaza“.

Cigarete “Tvornice duhana Rovinj” (TDR) i to 44 vrste, poskupjet će od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

– Također, sarajevska poslovnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca – rečeno nam je iz UIO.

Tako će od 20. juna ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste “drine” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Nove cijene cigareta
FOTO: AVAZ

Podsjećamo, početkom ove godine nije bilo poskupljenja. Također, proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

– Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO 30 dana prije početka primjene novih cijena – kazali su u UIO.

Povezani postovi
Related

Danas sunačano, iduće sedmice bit će do 40 stepeni

Meteorolozi za danas najavljuju sunčano vrijeme. Vjetar slab do...

Ekonomista objavio graf o tome kako su ljudi iz BiH, Srbije i Hrvatske bježali u Njemačku

Dejan Kovač, hrvatski ekonomista i bivši kandidat za predsjednika...

U BiH propalo više od milion i 300.000 vakcina protiv COVID-19

U Bosni i Hercegovini do sada je propalo 1.300.657...

Poljoprivrednici nisu optimisti u vezi s prinosom pšenice

Žetva pšenice u Srpskoj kreće naredne sedmice, a poljoprivrednici...