Vlada RS ponovo dijeli turističke vaučere od po 100 KM

/

Vlada RS donijela je jučer Uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, kojom se utvrđuje način i postupak dodjele finansijskih sredstava Kompenzacionog fonda RS građanima RS-a za subvencionisano korištenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra ove godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Između ostalog, navode da je korisnik vaučera svaki punoljetni građanin RS, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo RS, te da vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

Ministarstvo trgovine i turizma RS će po stupanju na snagu Uredbe raspisati javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u projektu dodjele vaučera.

U vladi RS odlučili su da nastave projekat turističkih vaučera zbog benefita koje je taj sistem donio u 2021. godini.

Od sredine juna 2020. godine do jula 2021. godine, građanima Republike Srpske izdato je oko 50.000 turističkih vaučera, takođe u vrijednosti od po 100 KM.

Vaučeri, za koje je vladalo veliko interesovanje građani su najčešće koristili u banjskim centrima, na Jahorini, Hercegovini i Višegradu, a u projektu turističkih vaučera učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Bećirović i Komšić u sjedištu UN-a povodom Rezolucije o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član...

Iz ljeta u zimu: Snijeg i temperaturni šok u samo nekoliko sati u cijeloj BiH

Nakon perioda sunčanih dana i visokih temperatura koje su...

Satnica u BiH šest puta manja od prosjeka u EU

Prosječna satnica zaposlenih u BiH, ako pretpostavimo da imaju...