Završena sanacija jednog dijela ulice „Radnička“

Datum:

U okviru Plana kapitalnih investicija Grada Zavidovići, te u skladu sa planiranim aktivnostima na uređenju gradskih ulica okončan je projekat sanacije jednog dijela ulice „Radnička“, pored Tržnog centra „Robot“ i Baucentra „Almy“ Zavidovići.

U okviru sanacije pomenute ulice izvršeno je potpuno uklanjanje oštećenog asfaltnog kolovoza, riješen je problem odvoda oborinske kanalizacije, ugradnja drobljenog materijala potrebne granulacije u gornji i donji nosivi sloj kolovozne konstrukcije, te izrada nosivohabajućeg asfaltnog sloja debljine 7 cm u zbijenom stanju. Izvršena je i ugradnja uličnih slivnika kao i nivelisanje postojećeg revizionog okna u putnom pojasu. Vrijednost ugovorenih radova je 38.610,00 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Zavidovići. Za najpovoljnijeg izvođača radova, nakon provedenog postupka javne nabavke, odabrano je Privredno društvo „Geo-put“ d.o.o. Maglaj.

Završetkom ovih radova konačno je riješen dugogodišnji problem loše putne infrastrukture u ovom dijelu Grada, a građanima i posjetiocima prodajnih objekata bit će olakšan pristup istim.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović ističe da je zadovoljan svakim realizovanim projektom od značaja za građane Zavidovića. Gradonačelnik još jednom zahvaljuje građanima na strpljivosti prilikom izvođenja radova kako na putevima tako i prilikom izgradnje vodnih objekata, kanalizacija, rasvjeta i ostalo. Građani trebaju imati u vidu da su ovi značajni projekti duži niz godina bili zapostavljeni ali Gradska uprava i Gradonačelnik nastoje udovoljiti potrebama Zavidovićana i to ravnomjerno u svim mjesnim zajednicama, shodno angažovanosti savjeta mjesnih zajednica, a i u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.  Gradonačelnik se zahvaljuje gradskim vijećnicima koji zapažanjem stanja na terenu i svojim djelovanjem u gradskom vijeću doprinose pozitivnim promjenama u Zavidovićima.

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...