Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Bjelorusije

Datum:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Vladimira Ulahoviča.

Predsjedavajući je na početku ceremonije poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Ulahoviču. Konstatirao je da su ukupni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, te da predstavljaju dobru osnovu za daljnji razvoj saradnje,  prenosi Avaz.ba

Govoreći o ekonomskoj saradnji, iskazana je namjera da se održi pozitivan trend i poveća nivo robne razmjene, koji trenutno iznosi oko 23 miliona eura. Finaliziranje ugovornih odnosa u oblasti carina i oporezivanja dodatno će ojačati i poboljšati bilateralne odnose, rečeno je na susretu.

Ambasador Bjelorusije je izrazio očekivanja da će vidni napredak u saradnji biti postignut već do novembra iduće godine, kada se obilježava 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Bjelorusije.

Novoimenovani ambasador Ulahovič je na kraju ceremonije predaje akreditiva izrazio podršku napretku i razvoju Bosne i Hercegovine.

Povezani postovi
Related

Održana sjednica UO BNF-a

U utorak 06. 12. 2022. godine održana je redovna...

Vlada FBiH donijela odluku o isplati 100 KM jednokratne pomoći nezaposlenim osobama

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu je,...

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH zatražio informacije u slučaju flaširanih voda

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH je uputio predstavku Zavodu...

Buduća državna vlast već planira sječu kadrova, ovo su direktori kojima je istekao mandat

Nova vlast znači i novu raspodjelu resora odnosno nove...