Novalić čitao podatke s mobitela: Ovdje je benzin ravno 50 “feningi” manje nego u Hrvatskoj

/

Nakon predstavljanja izvještaja žestoke kritike je uputio zastupnik Damir Mašić (SDP), koji je rekao da premijer nije samokritičan te dodao da  Vlada FBiH nije uvela niti jednu mjeru za ublažavanje posljedica ekonomske krize te da je jedina mjera u prošloj godini bila uvođenje marži na prijedlog SDP-a. Govorio je i o mogućem ograničenju cijena.

Nakon rasprave je ponovo riječ uzeo premijer Fadil Novalić:

– Da otklonim nečije zablude, namjere ili neznanje. Mašić je rekao da smo mi to na njihovu inicijativu radili, a mi smo 2/3 mjeseca prije njih to pregovarali sa RS-om. Nismo ni primjetili da su oni nešto predložili, a da su oni predložili mene bi bilo strah da to primjenimo, jer kad su oni predlagali, ja se sjećam i da se još prije rata po farmerke išao u Trst, zbog ograničenja cijena, po sir u Mađarsku, a goriva sam imao 42 litra mjesečno i ne daj Bože da se takvo vrijeme vrati. Ima ograničenje i u Hrvatskoj i u Srbiji – rekao je Novalić.

Nakon toga je premijer federacije Fadil Novalić izvadio mobitel i pronašao podatak koliko košta cijena goriva u Hrvatskoj:

– U Hrvatskoj je danas, znači jutros, gorivo benzin 95 4,06, a kod nas je prosječna cijena 3,56, ravno 50 “feningi” manje. 3,71 je dizel, a danas je 4,30, dakle punih 59 feninga više nego ovdje, a oni imaju četvrtinu nafte koje vade iz svojih izvora. Toliko o ograničenju cijena. I ja bih ograničio kao Plenković, ali bi prošli loše. Ja ne gledam uopšte šta radi SDP, jer nije konstruktivan. Nekada je ovdje sjedio Slaviša Šućur, koji je bio jako konstruktivan i slušao sam šta govori – kazao je Novalić, piše Avaz.

Povezani postovi

Naša država zauzela neslavno prvo mjesto: BiH ima najzagađeniji zrak u Evropi

Bosna i Hercegovina zauzela je nezavidno prvo mjesto kada...

Bosna i Hercegovina na 11. mjestu po ispijanju kahve

Ispijanje kahve na našim prostorima je ritual koji nas...

Kako je Ministarstvo obrazovanja FBiH raspodijelilo 575.000 KM, jesu li podnosioci zahtjeva ispunili kriterije?

Federalni revizori u Izvještaju o finansijskoj reviziji Federalnog ministarstva...

Četveročlanoj porodici u BiH mjesečno treba 3.500 KM: Cijela plaća ide za hranu

Sindikalna potrošačka korpa iz mjeseca u mjesec cjenovno je...