Operativna akcija „Blinker“ – slobode lišene četiri osobe

Datum:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u sklopu operativne akcije „Blinker“, na području općine Šamac pretresli stambene objekte i pokretne stvari na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizirani kriminal“ i „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišene četiri osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duvana, mašina za rezanje duvana, vaga, automatska puška, poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i oko 210 komada municije.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, saopćeno je SIPA.

Povezani postovi
Related

Predstavili se kao policajci pa pretresali auto, uhapšen trojac

Lj.J. iz Laktaša, A.Š. iz Kneževa i Ž.V. iz...

Jusuf Arifagić za ZOS radio: “Ekonomija je ključ pomirenja”

Jusuf Arifagić, poznat je kao jedan od najvećih farmera...

BiH: U požarima najviše stradaju životinje, 90% slučajeva uzrok je čovjek

U proteklih 10 godina veliki broj požara zahvatio je...

Izdato narandžasto upozorenje: Sutra u BiH temperature do 40 stepeni

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog...