Danas u BiH oblačno sa kišom, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

/

Danas će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

Kiša i za vikend

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslije podne postepe prestanak padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini uglavnom pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

U nedjelju nas očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Mada će se vremenske prilike pogoršati, niže temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije.

Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog povećane naoblake, padavina i mjestimično tmurnog vremena.

Opšta slika će većim dijelom dana biti lošija u Bosni, u Hecegovini će se popraviti u poslijepodnevnim satima

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...