Odlična prilika za srednjoškolce: Prijavite se na ovogodišnji kamp u Tešnju

/

Mladi iz Tešnja ovoga ljeta bili su itekako aktivni. Naime, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Lokalni tim Tešanj i Fond Socijalnog dana, početkom augusta organizira kamp u koji su dobrodošli svi srednjoškolci sa područja BiH. Kamp će se održati od 04.08. do 07.08. ove godine, na dobro poznatom tešanjskom izletištu, Kiseljak.

– Imala sam veliku želju da uradimo nešto drugačije i značajno za cijelu organizaciju i srednjoškolce iz cijele BiH. Naš projekat je odlična prilika za to. Nestrpljivo iščekujem realizaciju. Biti će mnogo zabavno i nezaboravno! Ovo je dobra prilika da se upoznaju i druže svi srednjoškolci iz BiH. Do sada imamo veliki broj prijavljenih, a očekujemo da će ta brojka još rasti, s obzirom da su prijave počele prije nekoliko dana – kazala je za ZOS radio Lamija Sejdić, koordinatorica projekta.

Projekat “In Media Natura” želi pružiti mladima, srednjoškolcima, priliku da se druže i uživaju u prirodi, bez društvenih mreža i mobilnih telefona. Cilj im je da okupe srednjoškolce iz cijele zemlje na četverodnevnom kampu gdje će govoriti o omladinskom aktivizmu.

– Kamp “In media natura” pruža učesnicima jedan vid novog svijeta, a mogli bi reći i onog pravog svijeta, jer će učesnici boraviti u prirodi, družiti se i komunicirati bez korištenja pametnih uređaja. Pored toga pruža mogućnosti stvaranja novih uspomena. Naše ideje i cilj jeste da pokažemo koliko je svijet oko nas lijep i koje su to čari druženja i učenja od drugih – govori Haris Užičanin iz organizaciong tima ovog kampa.

U ovom kampu održat će se brojne aktivnosti poput radionica na temu omladinskog, ekološkog i medijskog aktivizma, zatim aktivnosti sa Odredom izviđača “Crni Vrh” Tešanj, sportske aktivnosti i obilazak grada. Kroz ovaj kamp, tešanjski srednjoškolci žele da promovišu kulturno naslijeđe Tešnja, kao i prirodna bogastva kojima je grad okružen. 

– Jako mi je drago što učestvujem i radim u organizaciji ovog kampa. Imala sam priliku naučiti mnoge stvari, od pisanja dopisa, do timskog rada. Nadam se da će ovo svima, kao i meni, biti lijepo iskustvo za pamćenje – dodala je PR menadžerica kampa, Sarah Jabandžić.

Podsjećamo, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje svih mladih koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Svi srednjoškolci koji su zainteresirani da učestvuju u ovogodišnjem kampu mogu se prijaviti na linku.

Prijava traje do 22.07.2022. godine

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vozači, oprez: Evo gdje možete očekivati radarske kontrole!

Kako stoji na stanici Bihamk-a za danas su najavljene...

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...