Sunčano i toplo vrijeme u BiH: Kakvo vrijeme nas očekuje za vikend?

/

U Bosni i Hercegovini danas sunčano i toplo vrijeme. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u centralnim područjima malo svježije u odnosu na krajnji jug i sjever naše zemlje.

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 24, a najviša dnevna od 31 do 38, na jugu do 40 stepeni.

Za sutra se najavljuje sunčano i vrlo toplo vrijeme. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu zemlje do 25, a najviše dnevne temperature od 32 do 39, na jugu do 41 stepen.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se očekuje sunčano i vrlo toplo. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 32 do 39, na jugu do 41 stepen.

Za nedjelju se najavljuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu zemlje do 25, a najviše dnevne temperature od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...