Izbio požar u Nacionalnom parku “Sutjeska”

Datum:

U Kanjonu rijeke Hrčavke na području Nacionalnog parka Sutjeska izbio je požar na izuzetno nepristupačnom terenu, saopćeno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Novitović je istakao da je helikopter već u zraku i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

– Nadamo da će u toku dana, što se tiče Helikopterskog servisa, sve aktivnosti na gašenju i stavljanju pod kontrolu požara u Nacionalnom parku “Sutjeska” biti završene – rekao je Novitović.

Kad je riječ o drugim dijelovima RS, Novitović je naveo da prema jutrošnjem pregledu koji rade područna odjeljenja Civilne zaštite RS u Trebinju, Doboju, Sokocu, Bijeljini i Banjoj Luci, nema drugih aktivnih požara koji ugrožavaju imovinu, materijalno-tehnička sredstva i živote ljudi.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite apelovao je da se građani RS, s obizirom na visoku temperaturu, ne izlažu riziku i uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i time ugrožavaju infrastrkturu i imovinu.

– Nadamo se da će ako se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom imati samo ono što je nužno u aktivnostima gašenja požara na tertitoriji RS –  dodao je Novitović, prenosi avaz.

Povezani postovi
Related

Komemoracija žrtvama masakra: Crnu Goru kao mnogo puta do sad ujedinila tuga

Povodom masakra koji se u petak dogodio na Cetinju,...

Ovo je porodica Martinović, prve žrtve masakra u Cetinju: Borilović ubio Natašu i dvoje djece

Dječaci su preminuli na licu mjesta, dok je njihova...

Pucao u daidžu, komšinice i djecu: Poznato ko su žrtve monstruma sa Cetinja

U masakr na Cetinju jučer je stradalo 11 osoba,...

Muškarac iz BiH uhapšen zbog snimka na Instagramu na kojem puca iz puške

Tridesetjednogodišnji Bojan M. iz Bosanske Gradiške uhapšen je nakon...