Izbio požar u Nacionalnom parku “Sutjeska”

/

U Kanjonu rijeke Hrčavke na području Nacionalnog parka Sutjeska izbio je požar na izuzetno nepristupačnom terenu, saopćeno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Novitović je istakao da je helikopter već u zraku i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

– Nadamo da će u toku dana, što se tiče Helikopterskog servisa, sve aktivnosti na gašenju i stavljanju pod kontrolu požara u Nacionalnom parku “Sutjeska” biti završene – rekao je Novitović.

Kad je riječ o drugim dijelovima RS, Novitović je naveo da prema jutrošnjem pregledu koji rade područna odjeljenja Civilne zaštite RS u Trebinju, Doboju, Sokocu, Bijeljini i Banjoj Luci, nema drugih aktivnih požara koji ugrožavaju imovinu, materijalno-tehnička sredstva i živote ljudi.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite apelovao je da se građani RS, s obizirom na visoku temperaturu, ne izlažu riziku i uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i time ugrožavaju infrastrkturu i imovinu.

– Nadamo se da će ako se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom imati samo ono što je nužno u aktivnostima gašenja požara na tertitoriji RS –  dodao je Novitović, prenosi avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...