Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste Alići – Zubić – Dubravica

Datum:

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste Alići – Zubić – Dubravica sa najpovoljnijim ponuđačem „Porobić“ d.o.o. Zavidovići. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 122.227,03 KM.

Sredstva su obezbijeđena od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja i iz Budžeta Grada Zavidovići. Planirano je izvođenje radova na tri dionice: Dionica 1 je od priključka na cestu od naselja Dubravica prema naselju Alići u dužini 103 metra. Predviđeno je presvlačenje postojeće betonske konstrukcije asfaltnim slojem u širini kolovoza 2,8 metara.

Dionica 2 predviđa nastavak betonskog kolovoza sa izvođenjem fleksibilne kolovozne konstrukcije u dužini 400 metara. Planirani su radovi na proširenju ceste, tako da će novoizgrađena kolovozna konstrukcija biti širine tri metra. Na dionici 3 predviđena je rekonstrukcija dijela ceste za Vinište u dužini 200 metara, širine kolovoza 4 metra uz asfaltni rigol i bankine širine 50 cm.

„Rekonstrukcija dijela lokalne ceste koja povezuje Grad Zavidoviće sa općinom Žepče predstavlja nastavak započetih aktivnosti modernizacije dotrajalih putnih pravaca na području Zavidovića. Grad Zavidovići u proteklih nekoliko godina intenzivno radi na povezivanju, kako seoskih dijelova sa gradskim dijelom Zavidovića, tako i na međugradskom povezivanju, kvalitetnom putnom infrastrukturom, a sve u saradnji sa građanima Zavidovića i sa višim nivoima vlasti.

U konkretnom slučaju, kada je riječ o rekonstrukciji dijela lokalne ceste Alići – Zubić – Dubravica posebnu zahvalnost dugujemo Ministru Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josipu Martiću koji je i na ovaj način, još jednom, potvrdio svoj prijateljski odnos prema Gradu Zavidovići i potrebama građana Zavidovića uz izdvajanje finansijskih sredstava kako za ovaj projekat tako i za brojne druge infrastrukturne projekte koji su realizovani u proteklom periodu.

Zavidovićani i Gradska uprava duguju mu neizmjernu zahvalnost. Naglasit ću da i u narednom periodu slijedi realizacija nekoliko značajnih projekata koje će Grad Zavidovići i Federalno ministarstvo prostornog uređenja zajedno implementirati“, istakao je Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović.

Povezani postovi
Related

Teslić: Slagao da je policajac pa na prevaru uzeo novac

Na prostoru opštine Teslić ovih dana je zabilježena nesvakidašnja...

Podrška Vlade FBiH Općini Doboj Jug: Nova sredstva za kapitalna ulaganja

Općinski načelnik Mirnes Tukić potpisao je danas Ugovor o...

Zavidovići: Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je uplatilo sredstva...