Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste Alići – Zubić – Dubravica

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste Alići – Zubić – Dubravica sa najpovoljnijim ponuđačem „Porobić“ d.o.o. Zavidovići. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 122.227,03 KM.

Sredstva su obezbijeđena od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja i iz Budžeta Grada Zavidovići. Planirano je izvođenje radova na tri dionice: Dionica 1 je od priključka na cestu od naselja Dubravica prema naselju Alići u dužini 103 metra. Predviđeno je presvlačenje postojeće betonske konstrukcije asfaltnim slojem u širini kolovoza 2,8 metara.

Dionica 2 predviđa nastavak betonskog kolovoza sa izvođenjem fleksibilne kolovozne konstrukcije u dužini 400 metara. Planirani su radovi na proširenju ceste, tako da će novoizgrađena kolovozna konstrukcija biti širine tri metra. Na dionici 3 predviđena je rekonstrukcija dijela ceste za Vinište u dužini 200 metara, širine kolovoza 4 metra uz asfaltni rigol i bankine širine 50 cm.

„Rekonstrukcija dijela lokalne ceste koja povezuje Grad Zavidoviće sa općinom Žepče predstavlja nastavak započetih aktivnosti modernizacije dotrajalih putnih pravaca na području Zavidovića. Grad Zavidovići u proteklih nekoliko godina intenzivno radi na povezivanju, kako seoskih dijelova sa gradskim dijelom Zavidovića, tako i na međugradskom povezivanju, kvalitetnom putnom infrastrukturom, a sve u saradnji sa građanima Zavidovića i sa višim nivoima vlasti.

U konkretnom slučaju, kada je riječ o rekonstrukciji dijela lokalne ceste Alići – Zubić – Dubravica posebnu zahvalnost dugujemo Ministru Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josipu Martiću koji je i na ovaj način, još jednom, potvrdio svoj prijateljski odnos prema Gradu Zavidovići i potrebama građana Zavidovića uz izdvajanje finansijskih sredstava kako za ovaj projekat tako i za brojne druge infrastrukturne projekte koji su realizovani u proteklom periodu.

Zavidovićani i Gradska uprava duguju mu neizmjernu zahvalnost. Naglasit ću da i u narednom periodu slijedi realizacija nekoliko značajnih projekata koje će Grad Zavidovići i Federalno ministarstvo prostornog uređenja zajedno implementirati“, istakao je Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...