Potpisan ugovor o nastavku izvođenja radova na vodovodu u MZ „Vozuća“

/

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović potpisao je ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje i rekonstrukcije vodovoda „Vozuća“.

Ugovor je potpisan sa Privrednim društvom GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče koje je nakon provedenog postupka javne nabavke odabrano za Izvođača radova. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 285.541,16 KM. Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Ovom fazom predviđeni su radovi na dovršetku glavnog dovoda, izgradnji rasteretne komore RK1, kaptaže i rezervoara zapremine V=2×100 m3. Okončanjem radova po potpisanom ugovoru stvorit će se uslovi za puštanje ovog vodovodnog sistema u funkciju.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zadovoljan je činjenicom da je još jedan značajan projekat priveden kraju, naglašavajući da je to rezultat predanog rada gradskih službi u cilju zadovoljenja potreba Zavidovićana, podjednako u svim mjesnim zajednicama, Gradonačelnik se zahvaljuje mještanima Mjesne zajednice „Vozuća“ na strpljenju do okončanja ove, završne, faze radova na izgradnji vodovoda „Vozuća“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...