Potpisan ugovor o nastavku izvođenja radova na vodovodu u MZ „Vozuća“

Datum:

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović potpisao je ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje i rekonstrukcije vodovoda „Vozuća“.

Ugovor je potpisan sa Privrednim društvom GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče koje je nakon provedenog postupka javne nabavke odabrano za Izvođača radova. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 285.541,16 KM. Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Ovom fazom predviđeni su radovi na dovršetku glavnog dovoda, izgradnji rasteretne komore RK1, kaptaže i rezervoara zapremine V=2×100 m3. Okončanjem radova po potpisanom ugovoru stvorit će se uslovi za puštanje ovog vodovodnog sistema u funkciju.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zadovoljan je činjenicom da je još jedan značajan projekat priveden kraju, naglašavajući da je to rezultat predanog rada gradskih službi u cilju zadovoljenja potreba Zavidovićana, podjednako u svim mjesnim zajednicama, Gradonačelnik se zahvaljuje mještanima Mjesne zajednice „Vozuća“ na strpljenju do okončanja ove, završne, faze radova na izgradnji vodovoda „Vozuća“.

Povezani postovi
Related

Teslić: Došao iz Njemačke i tokom vožnje koristio plavo rotaciono svjetlo

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 12.08.2022. godine, oko 18,20...

Nakon 3 godine rada Općinskog odbora, Platforma za progres Tešanj dobija kancelariju

Na zvaničnoj fb stranici Platforme za progres Tešanj najavljen...

Za državni parlament BiH tri stranke imaju kandidate iz Tešnja

Građani će 2. oktobra glasati za kandidate za nekoliko...

Izvršena dodjela mjesta u 55 biračkih odbora koji se nalaze na području Općine Tešanj

Dana 03.08.2022. godine po pozivu Općinske izborne komisije (OIL)...