U Jelahu sve je spremno za koncert grupe ZAR i “Atomskog skloništa”

Datum:

U Jelahu je sve spremno za pravu rock poslasticu. Za večeras je zakazan koncert na kojem će nastupiti grupe ZAR i “Atomsko sklonište”.

Glavni “krivac” za ovaj muzički događaj o kojem se posljednjih dana priča u Tešnju je lider benda ZAR Amir Pilav Cvale. Iako već decenijama živi i radi u Njemačkoj, Pilav je jako vezan za svoj rodni Tešanj.

ZAR će večeras nastupiti u izmijenjenom sastavu i, pored lidera Pilava, na bini će biti prateći vokal Neda Petrušić, gitaristi Bane Jelić i Mladen Janković, bas gitara Vuk Vukojević,  klavijaturista Milan Kordulup i za bubnjevima Igor Vukojević.

– Ovaj koncert je moj poklon Tešnju. Siguran sam da će brojni ljubitelji dobre muzike u Tešnju i okolini istinski uživati u ovom višesatnom muzičkom događaju. U goste nam stiže “Atomsko sklonište” predvođeno Brunom Langerom. Prije muzičkog dijela programa, svi posjetioci će moći uživati u roštiljadi i ostalim iznenađenjima već od 17 sati – kaže Amir Pilav Cvale koji dodaje da će se na repertoaru ZAR-a naći njihove pjesme kao što su “Mikrokosmos”, “Bijelo”, “Idi svojim putem”, “Biljeg”, “Kako si zaslužila”.

Povezani postovi
Related

Teslić: Došao iz Njemačke i tokom vožnje koristio plavo rotaciono svjetlo

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 12.08.2022. godine, oko 18,20...

Nakon 3 godine rada Općinskog odbora, Platforma za progres Tešanj dobija kancelariju

Na zvaničnoj fb stranici Platforme za progres Tešanj najavljen...

Za državni parlament BiH tri stranke imaju kandidate iz Tešnja

Građani će 2. oktobra glasati za kandidate za nekoliko...

Izvršena dodjela mjesta u 55 biračkih odbora koji se nalaze na području Općine Tešanj

Dana 03.08.2022. godine po pozivu Općinske izborne komisije (OIL)...