Bivša supruga ministra Košarca u Parlamentu govorila o nasilju: Davljenje djeteta, udarci u potiljak

Datum:

Sanja Stanković jedna je od pet građana koje danas izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.

Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca, inače ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i NN lica u Centru za socijalni rad odbijena je, na sto je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka, piše N1.

“Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačena i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost”, istakla je pred članovima Komisije Stanković. Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković.

“Moju punu podršku imate, ja u tu vidim i moju majku, moju sestru”, kazao je Helez.

Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost gospođi Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja, da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila napustili brojni prijatelji.

“Žena je za sve kriva u ovom društvu, kriva je i za udarce, ali žena kad progovori može brda da pomjeri”, zaključila je Stanković.

Predstavnički dom je dan ranije usvojio Izvještaj Istražne komisije, te je također planirana dostava tog Izvještaja nadležnim institucijama na njihovo hitno postupanje, prenosi radiosarajevo.

Povezani postovi
Related

Puna plata prilikom održavanja trudnoće i za oboljele od malignih bolesti

Republika Srpska bi uskoro trebalo da dobije novi zakon...

Masovna tučnjava u Kalesiji: Navodno se potukle osobe iz dva naselja

U centru Kalesije prije dvije noći došlo je do...

Otkupljivači nude sedam KM za malinu, tvrde da nema potražnje

Iako je berba malina u Republici Srpskoj u završnoj...

Od narednog mjeseca brže do Hercegovine i mora

Tunel Ivan, centralna tačka koja povezuje dionicu magistralne ceste...