Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović prisustvovao u Italiji svečanom otvaranju spomen-obilježja Cvijet Srebrenice

/

U  italijanskom gradu Rogno, 16. 7. 2022. godine, upriličena je svečanost povodom otvaranja spomen-obilježja Cvijet Srebrenice posvećenog žrtvama genocida u Srebrenici. Gradonačelnik Grada Zavidovići doc. dr. Hašim Mujanović prisustvovao je događaju i prilikom otvaranja spomenika naglasio da je ovaj spomenik izgrađen u čast i sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici. Gradonačelnik je također napomenuo kako je ovo drugi izgrađeni spomenik u inostranstvu posvećen žrtvama genocida u Srebrenici.

Manifestaciju otvaranja spomen-obilježja Cvijet Srebrenice svojim prisustvom uveličali su član Predsjedništva BiH Željko Komšić sa delegacijom u kojoj su bili Milan Dunović, zamjenik predsjednika Federacije BiH, Dragan Mihaljević, Konzul Generalnog konzulata u Milanu, Igor Zontra, Ambasador BiH u Vatikanu i Slavko Matanovic Ambasador BiH u Republici Italiji.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Udruženju građana „Ljiljan“ na uspješno realizovanom projektu iskazujući zahvalnost Mirsadu Starčeviću predsjedniku UG „Ljiljan“, potpredsjedniku Arifu Pariću, članovima organizacijskog odbora Kadrić Rami,  Osmanović Edhemu i Mustafi, Ćebić Saudinu, Omerčić Mirsadu, Krajnić Šemsi i Zahirović Feridu a također upućuje zahvalnost i svim našim sugrađanima i drugima koji su pomogli da se ovaj izuzetno vrijedan spomenik izgradi i bude podsjetnik da se nikome i nigdje ne dogodi ovakvo zlo.

Povezani postovi

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Firma Nova Plast prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", firma Nova...