Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović prisustvovao u Italiji svečanom otvaranju spomen-obilježja Cvijet Srebrenice

Datum:

U  italijanskom gradu Rogno, 16. 7. 2022. godine, upriličena je svečanost povodom otvaranja spomen-obilježja Cvijet Srebrenice posvećenog žrtvama genocida u Srebrenici. Gradonačelnik Grada Zavidovići doc. dr. Hašim Mujanović prisustvovao je događaju i prilikom otvaranja spomenika naglasio da je ovaj spomenik izgrađen u čast i sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici. Gradonačelnik je također napomenuo kako je ovo drugi izgrađeni spomenik u inostranstvu posvećen žrtvama genocida u Srebrenici.

Manifestaciju otvaranja spomen-obilježja Cvijet Srebrenice svojim prisustvom uveličali su član Predsjedništva BiH Željko Komšić sa delegacijom u kojoj su bili Milan Dunović, zamjenik predsjednika Federacije BiH, Dragan Mihaljević, Konzul Generalnog konzulata u Milanu, Igor Zontra, Ambasador BiH u Vatikanu i Slavko Matanovic Ambasador BiH u Republici Italiji.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Udruženju građana „Ljiljan“ na uspješno realizovanom projektu iskazujući zahvalnost Mirsadu Starčeviću predsjedniku UG „Ljiljan“, potpredsjedniku Arifu Pariću, članovima organizacijskog odbora Kadrić Rami,  Osmanović Edhemu i Mustafi, Ćebić Saudinu, Omerčić Mirsadu, Krajnić Šemsi i Zahirović Feridu a također upućuje zahvalnost i svim našim sugrađanima i drugima koji su pomogli da se ovaj izuzetno vrijedan spomenik izgradi i bude podsjetnik da se nikome i nigdje ne dogodi ovakvo zlo.

Povezani postovi
Related

Teslić: Došao iz Njemačke i tokom vožnje koristio plavo rotaciono svjetlo

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 12.08.2022. godine, oko 18,20...

Nakon 3 godine rada Općinskog odbora, Platforma za progres Tešanj dobija kancelariju

Na zvaničnoj fb stranici Platforme za progres Tešanj najavljen...

Za državni parlament BiH tri stranke imaju kandidate iz Tešnja

Građani će 2. oktobra glasati za kandidate za nekoliko...

Izvršena dodjela mjesta u 55 biračkih odbora koji se nalaze na području Općine Tešanj

Dana 03.08.2022. godine po pozivu Općinske izborne komisije (OIL)...