Grad Zavidoviće posjetio načelnik turskog grada Biga

Datum:

Načelnik turskog grada Biga, Bulent Erdogan sa saradnicima, boravio je u uzvratnoj posjeti Gradu Zavidovići. Grad Biga već dugi niz godina domaćin je Zavidovićanima i  kulturno-umjetničkim društvima iz našeg grada.

Prilikom posjete delegacije su na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. godine položile cvijeće i odale počast najzaslužnijim sinovima za opstanak naše domovine. Delegacija je posjetila i Spomen-sobu 1992.-1995. godine.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović gostima je poželio dobrodošlicu a sama posjeta protekla je u ugodnom ambijentu. Tom prilikom Gradonačelnik je istakao važnost ovakvih posjeta i jačanja saradnje između dvije države i dva bratska naroda vezana sličnim običajima, tradicijom i kulturom.

Načelnik Bulent Erdogan zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu. Pored jačanja saradnje na kulturnom polju dogovorena je i posjeta privrednika grada Bige Zavidovićima u cilju razmjene iskustava, ekonomskog osnaživanja i uvezivanja sa zavidovićkim privrednicima.

Gradonačelnik Hašim Mujanović delegaciji grada Biga i načelniku Bulentu Erdoganu poželio je sretan povratak u Republiku Tursku, uz nadu i želju za skorim ponovnim susretom, saopćeno je iz Gradske uprave.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Prelijepa svadba u Tešnju: Ibrahim Bilčević i Emina Ahmetlić uplovili u bračne vode

Jučer smo bili svjedoci prelijepe svadbe dvoje mladih ljudi....

Tešanj: Mladi kroz druženje i učenje stvaraju bolju budućnost sebi i drugima

Ekonomska kriza, česta politička previranja i mnogobrojni drugi faktori...

Za vikend u Tešnju rođeno osam beba

U izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj stoji da je...

Tešanj: U danima vikenda čak sedam saobraćajnih nezgoda

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da je u...