Grad Zavidoviće posjetio načelnik turskog grada Biga

/

Načelnik turskog grada Biga, Bulent Erdogan sa saradnicima, boravio je u uzvratnoj posjeti Gradu Zavidovići. Grad Biga već dugi niz godina domaćin je Zavidovićanima i  kulturno-umjetničkim društvima iz našeg grada.

Prilikom posjete delegacije su na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. godine položile cvijeće i odale počast najzaslužnijim sinovima za opstanak naše domovine. Delegacija je posjetila i Spomen-sobu 1992.-1995. godine.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović gostima je poželio dobrodošlicu a sama posjeta protekla je u ugodnom ambijentu. Tom prilikom Gradonačelnik je istakao važnost ovakvih posjeta i jačanja saradnje između dvije države i dva bratska naroda vezana sličnim običajima, tradicijom i kulturom.

Načelnik Bulent Erdogan zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu. Pored jačanja saradnje na kulturnom polju dogovorena je i posjeta privrednika grada Bige Zavidovićima u cilju razmjene iskustava, ekonomskog osnaživanja i uvezivanja sa zavidovićkim privrednicima.

Gradonačelnik Hašim Mujanović delegaciji grada Biga i načelniku Bulentu Erdoganu poželio je sretan povratak u Republiku Tursku, uz nadu i želju za skorim ponovnim susretom, saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi

Svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023.

Danas je svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj...

Tešanj: U protekla 24 sata rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, u...

U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu...

Nova prevara na području ZDK

Prema informacijama koje je objavila općina Doboj Jug, ovih...