Grad Zavidoviće posjetio načelnik turskog grada Biga

/

Načelnik turskog grada Biga, Bulent Erdogan sa saradnicima, boravio je u uzvratnoj posjeti Gradu Zavidovići. Grad Biga već dugi niz godina domaćin je Zavidovićanima i  kulturno-umjetničkim društvima iz našeg grada.

Prilikom posjete delegacije su na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. godine položile cvijeće i odale počast najzaslužnijim sinovima za opstanak naše domovine. Delegacija je posjetila i Spomen-sobu 1992.-1995. godine.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović gostima je poželio dobrodošlicu a sama posjeta protekla je u ugodnom ambijentu. Tom prilikom Gradonačelnik je istakao važnost ovakvih posjeta i jačanja saradnje između dvije države i dva bratska naroda vezana sličnim običajima, tradicijom i kulturom.

Načelnik Bulent Erdogan zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu. Pored jačanja saradnje na kulturnom polju dogovorena je i posjeta privrednika grada Bige Zavidovićima u cilju razmjene iskustava, ekonomskog osnaživanja i uvezivanja sa zavidovićkim privrednicima.

Gradonačelnik Hašim Mujanović delegaciji grada Biga i načelniku Bulentu Erdoganu poželio je sretan povratak u Republiku Tursku, uz nadu i želju za skorim ponovnim susretom, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...