Gradonačelnik upriličio prijem za zavidovićkog humanitarca Fuada Mulasmajića

/

U Kabinetu Gradonačelnika upriličen je prijem za našeg sugrađanina, cijenjenog humanitarca Fuada Mulasmajića – Granu. Fuad Mulasmajić je nekadašnji istaknuti golman NK „Krivaja“ iz Zavidovića. U potrazi za boljim životom nastanio se i radni vijek proveo u Sjedinjenim američkim državama. Tokom svog boravka u inostranstvu nikada nije zaboravio rodni grad, grad u kojem je odrastao i stekao slavu nastupajući za Nogometni klub „Krivaja“. Neprekidno je održavao vezu sa svojim gradom i sugrađanima. U to ime učestvovao je u brojim humanitarnim akcijama, a posebno je finansijski pomagao zavidovićke sportske klubove. U skorije vrijeme značajno je podržao izgradnju dječijeg sportskog igrališta u naselju Gvozdeni most. Gradonačelnika je posjetio u pratnji svoje porodice i unuka koji su, također, vezani za grad iz kojeg vuku svoje korijene.

Gradonačelnik je gostima poželio dobrodošlicu. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i iskustva a dogovorena je saradnja i podrška prilikom realizacije određenih projekata iz oblasti sporta. Gradonačelnik je naglasio značaj prenošenja stečenih iskustava iz razvijenih zemalja u cilju unapređenja životnog standarda građana Zavidovića. Na prijemu, koji je protekao u dobrom raspoloženju, Gradonačelnik i gosti su se usaglasili da je potrebno animirati što veći broj Zavidovićana koji se trenutno nalaze u iseljeništvu / dijaspori u smislu podrške gradu u kojem su rođeni i u kojem su proveli dio svog života. U svijetu su hiljade gradova, u svaki od njih se odlazi a samo u jedan (rodni grad) se vraća. Fuad Mulasmajić je pokazao kako se voli svoj grad, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...