Potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji javne rasvjete u naseljenom mjestu Paravci

/

U Kabinetu Gradonačelnika potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji energetski učinkovite javne rasvjete u naseljenom mjestu Paravci. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Kop i ko“ d.o.o. Živinice. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 56.803,67 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Zavidovići. Javnom nabavkom planirana je ugradnja 48 armirano betonskih stubova sa montažom LED uličnih svjetiljki i sa montažom mjernog ormara, uzemljenja i ostalo potrebno za neometano funkcionisanje javne rasvjete.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović nakon potpisivanja ugovora naglasio je da će se realizacijom ovog ugovora mještanima Paravaca stvoriti kvalitetniji uslovi za život, a pored ovog projekta u narednom periodu planiran je nastavak izgradnje vodovoda za naselje Marušići i Fojnice priključkom na gradski vodovodni sistem naselja Paravci, čime će se značajno mještanima pomenutih naselja unaprijediti uslovi života, a projekat izgradnje gradskog vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici bit će u potpunosti okončan.

Gradonačelnik se mještanima zahvaljuje na razumijevanju koje su iskazali u proteklom periodu čekajući na realizaciju ovog značajnog projekta. Planirane aktivnosti u ovom dijelu Zavidovića jedan su od dokaza ravnomjernog ulaganja u sve zavidovićke mjesne zajednice, a sve na osnovu iskazanih potreba i angažmana predstavnika građana u mjesnim zajednicama, saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi

U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu...

Nova prevara na području ZDK

Prema informacijama koje je objavila općina Doboj Jug, ovih...

Tešanj: Tokom vikenda rođene su četiri bebe

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, na...

Adil Halilović iz Tešnja imenovan u Nadzorni odbor JP Međunarodni aerodrom Sarajevo

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, data je...