Potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji javne rasvjete u naseljenom mjestu Paravci

Datum:

U Kabinetu Gradonačelnika potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji energetski učinkovite javne rasvjete u naseljenom mjestu Paravci. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Kop i ko“ d.o.o. Živinice. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 56.803,67 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Zavidovići. Javnom nabavkom planirana je ugradnja 48 armirano betonskih stubova sa montažom LED uličnih svjetiljki i sa montažom mjernog ormara, uzemljenja i ostalo potrebno za neometano funkcionisanje javne rasvjete.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović nakon potpisivanja ugovora naglasio je da će se realizacijom ovog ugovora mještanima Paravaca stvoriti kvalitetniji uslovi za život, a pored ovog projekta u narednom periodu planiran je nastavak izgradnje vodovoda za naselje Marušići i Fojnice priključkom na gradski vodovodni sistem naselja Paravci, čime će se značajno mještanima pomenutih naselja unaprijediti uslovi života, a projekat izgradnje gradskog vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici bit će u potpunosti okončan.

Gradonačelnik se mještanima zahvaljuje na razumijevanju koje su iskazali u proteklom periodu čekajući na realizaciju ovog značajnog projekta. Planirane aktivnosti u ovom dijelu Zavidovića jedan su od dokaza ravnomjernog ulaganja u sve zavidovićke mjesne zajednice, a sve na osnovu iskazanih potreba i angažmana predstavnika građana u mjesnim zajednicama, saopćeno je iz Gradske uprave.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Osuda vandalskog čina uništavanja klupe i kante za otpatke na šetalištu pored rijeke Bosne

U proteklih nekoliko dana počinjen je vandalski čin uništivanja...

Za sanaciju lokalne ceste Zavidovići – Pašin konak obezbijeđeno 405.000,00 KM

Grad Zavidovići pokrenuo je postupak javne nabavke radova na...

Dobojska policija zaplijenila oko 73 kg opojne droge kokain

Kako je objavilo Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP...

Završena sanacija lokalnog puta u naselju Perovići i zaseoku Omar

Saradnjom mještana i Gradske uprave okončan je još jedan...