Doboj: U dvorištu kuće Ž.A. pronađena plantaža marihuane

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1/Stanično odjeljenje policije Podnovlje, 29.07.2022. godine, postupajući po operativnoj akciji „Plantaža 2022“ došli su do saznanja da se u mjestu Johovac, područje grada Doboja, u dvorištu kuće koju koristi lice inicijala Ž.A. nalazi zasad „Indijske konoplje“ .

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi navedeno lice prilikom čega je pronađeno i oduzeto: 74 stabljike biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike „Indijske konoplje“ dužine od 190 do 286 cm, četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike „Indijske konoplje“ ukupne dužine po 90 cm, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „Indijske konoplje“, dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta tzv. “džoint“ i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci sasušene biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 365,2 grama.

Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

AS doo iz Jelaha organizator je ovogodišnjeg predstavljanja svih...