Doboj: U dvorištu kuće Ž.A. pronađena plantaža marihuane

Datum:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1/Stanično odjeljenje policije Podnovlje, 29.07.2022. godine, postupajući po operativnoj akciji „Plantaža 2022“ došli su do saznanja da se u mjestu Johovac, područje grada Doboja, u dvorištu kuće koju koristi lice inicijala Ž.A. nalazi zasad „Indijske konoplje“ .

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi navedeno lice prilikom čega je pronađeno i oduzeto: 74 stabljike biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike „Indijske konoplje“ dužine od 190 do 286 cm, četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike „Indijske konoplje“ ukupne dužine po 90 cm, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „Indijske konoplje“, dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta tzv. “džoint“ i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci sasušene biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 365,2 grama.

Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Povezani postovi
Related

Prelijepa svadba u Tešnju: Ibrahim Bilčević i Emina Ahmetlić uplovili u bračne vode

Jučer smo bili svjedoci prelijepe svadbe dvoje mladih ljudi....

Tešanj: Mladi kroz druženje i učenje stvaraju bolju budućnost sebi i drugima

Ekonomska kriza, česta politička previranja i mnogobrojni drugi faktori...

Za vikend u Tešnju rođeno osam beba

U izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj stoji da je...

Tešanj: U danima vikenda čak sedam saobraćajnih nezgoda

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da je u...