Za samo tri dana u BiH: Više od 700 novozaraženih, šest ljudi preminulo

/

Testirano je ukupno 1.690 uzoraka što znači da je skoro svaki drugi pozitivan na infekciju COVID-19. Nažalost, preminulo je šest ljudi.

U protekla 72h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.029 uzoraka, od čega su 354 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom. Do sada su testirana ukupno 1 299 232 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 255 819 osoba.

U protekla 72h, u Federaciji BiH prijavljena su četiri smrtna ishoda i to dva u Tuzlanskom i po jedan u Zapadnohercegovačkom i Zeničko-dobojskom kantonu, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno.Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 922.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 503 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 241 osobe. Radi se o 110 muškaraca i 131 žena.

Prema mjestu prebivališta, 29. 7. 2022. godine, prijavljene su 72 osobe iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, po sedam iz Doboja, Modriče i Čelinca, šest iz Trebinja, po pet iz Gackog i Gradiške, četiri iz Rudog, po tri iz Broda, Zvornika, Laktaša, Prijedora i Foče, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Stanara i po jedna iz Istočne Ilidže, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Pelagićeva, Teslića i Ugljevika; 30. i 31. 7. 2022. godine prijavljeno je 40 osoba iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Prijedora, Srebrenice i Teslića i po jedna iz Vlasenice, Pala, Srpca, Trebinja i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Prijedora. Do sada je u RS-u potvrđeno 115.047 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.410 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U RS testirano je ukupno 432.211 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 59, a u ostalim bolnicama 59. Na respiratoru je pet osoba.
Brčko distrikt

U Brčko distriktu je u protekla tri dana testirano 158 uzoraka. Od tog broja, njih 110 je bilo pozitivno na koronavirus. Nije bilo preminulih, piše crnahronika.

Povezani postovi

Objavljeni detalji presude u predmetu “Bosnalijek” i šta se sve tačno oduzima od osuđenih

Kantonalni sud Sarajevo objavio je detalje prvostepenu presude u...

Građani FBiH će platiti i ceh loših menadžera u zdravstvu: Vlast nas zadužila za 200 miliona KM, bez obrazloženja

Parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i...

Šest sindikata danas izlazi na ulice Banje Luke: Traže veće plaće

Sindikalne organizacije u RS danas izlaze na proteste. Oni...

Lista zemalja sa najvećom promjenom broja stanovnika, BiH na 16. mjestu

Globalna mreža "World of Statistics" objavila je listu država...