Za samo tri dana u BiH: Više od 700 novozaraženih, šest ljudi preminulo

Datum:

Testirano je ukupno 1.690 uzoraka što znači da je skoro svaki drugi pozitivan na infekciju COVID-19. Nažalost, preminulo je šest ljudi.

U protekla 72h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 1.029 uzoraka, od čega su 354 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom. Do sada su testirana ukupno 1 299 232 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 255 819 osoba.

U protekla 72h, u Federaciji BiH prijavljena su četiri smrtna ishoda i to dva u Tuzlanskom i po jedan u Zapadnohercegovačkom i Zeničko-dobojskom kantonu, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno.Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 922.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 503 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 241 osobe. Radi se o 110 muškaraca i 131 žena.

Prema mjestu prebivališta, 29. 7. 2022. godine, prijavljene su 72 osobe iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, po sedam iz Doboja, Modriče i Čelinca, šest iz Trebinja, po pet iz Gackog i Gradiške, četiri iz Rudog, po tri iz Broda, Zvornika, Laktaša, Prijedora i Foče, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Stanara i po jedna iz Istočne Ilidže, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Pelagićeva, Teslića i Ugljevika; 30. i 31. 7. 2022. godine prijavljeno je 40 osoba iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Prijedora, Srebrenice i Teslića i po jedna iz Vlasenice, Pala, Srpca, Trebinja i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Prijedora. Do sada je u RS-u potvrđeno 115.047 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.410 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U RS testirano je ukupno 432.211 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 59, a u ostalim bolnicama 59. Na respiratoru je pet osoba.
Brčko distrikt

U Brčko distriktu je u protekla tri dana testirano 158 uzoraka. Od tog broja, njih 110 je bilo pozitivno na koronavirus. Nije bilo preminulih, piše crnahronika.

Povezani postovi
Related

Zašto nezaposlenih nema u mjerama pomoći Vlade FBiH?

Redakciji Faktora u više navrata su se obraćali nezaposleni...

Godina zatvora: Krivotvorio novčanice i na dogovoreno mjesto dolazio odjeven kao policajac

Optuženi Semir Trebinjac (1991) sporazumno je priznao krivicu, nakon...

Objavljen javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u...

Građanima FBiH od danas dostupni turistički vaučeri po 200 KM

Turistički vaučeri koje je Vlada Federacije BiH najavila prije...