Krenuo očevim stopama: Usame Zukorlić izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije

/

Usame Zukorlić, sin preminulog Muamera Zukorlića krenuo je očevim stopama te je izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije.

Kako je navedeno na stranici Stranke pravde i pomirenja čiji je Zukorlić predsjednik on je izabran sa 195 glasova narodnih poslanika.

Zukorlić je na svom Facebook profilu napisao da mu je velika čast što je izabran na ovu poziciju.

“Obavezu koju smo dobili od građanki i građana moramo obavljati predano, pošteno i u interesu svih onih koji su nas birali. Moramo biti poslanici svih naroda ove države bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Neophodno je da, svako u svom djelokrugu rada i djelovanja, napravimo konkretne korake na jačanju kako regije Sandžaka, tako i države Srbije. Želim da istaknem da nastavljamo putem rahmetli Akademika Muamera Zukorlića, putem borbe za pravdu i pomirenje! Raditi ću na tome da nacionalne zajednice, Srbi i svi narodi imaju međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot”, napisao je Zukorlić.

Podsjećamo, njegov otac je umro u novembru 2021. godine, a nedavno je njegov sin saopćio da je nakon međunarodne ekspertize zvanično utvrđeno da je umro prirodnom smrću što su pokazali obdukcioni nalazi nadležnih institucija iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, piše DEPO.

 

Povezani postovi

Crna Gora ograničila cijene više od 500 proizvoda

Vlada Crne Gore donijela je danas odluku o ograničavanju...

Zbog pijane vožnje suprotnom stranom autoceste vozaču iz BiH 15 dana zatvora

Vozač iz BiH (57) koji je pod utjecajem alkohola...

Nepalci pretekli radnike iz BiH u Hrvatskoj, a Indijci nadmašili Srbijance

Zbog velike potrebe poslodavaca i nedostatka radne snage na...

EU smanjuje ambalažni otpad: Nema više hotelskih šampona, jednokratnih tanjira, kesa

Evropska unija postigla je privremeni sporazum o novom zakonu...