Provjerite stanje novačnih kazni putem interneta

/

Građani Bosne i Hercegovine na web-stranici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine mogu provjeriti svoje novčane kazne.

Na web-stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu sa važećim propisima.

Na veb stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

Informacija dobijena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije – iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni, kazneni bodovi (broj kaznenih bodova), broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl) i pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled), piše BHRT.

OVAKO IZGLEDA PRIMJER PRETRAGE:

Povezani postovi

Istraživanje o medijskoj pismenosti: Nastavnici iznose nedostatak znanja kao ključni problem

"Medijska pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju: Stvarnost, izazovi...

Nove cijene parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog...

Katastrofalna demografska slika: Za pet godina u FBiH skoro 13.000 manje osnovaca!

Demografska slika u BiH godinama već, kako to upozoravaju...

Fadil Novalić povukao novi potez kako bi izašao iz zatvora

Advokatski tim osuđenog bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića uputio...