Toplo i sunčano vrijeme i u narednim danima

Datum:

Stabilno, sunčano i toplije očekuje se danas u našoj zemlji. U Bosni će jutro biti ugodno toplo, ponegdje i prilično svježe. Na području južne Hercegovine i dalje će biti prisutne tropske noći.

Puhat će slab vjetar pretežno sjevernog smjera u Bosni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najniže jutarnje temperature zraka većinom između 16 °C i 21 °C, na jugu do 24 °C. Maksimalne dnevne temperature uglavnom između 28 °C i 33 °C, na jugu zemlje do 36 °C.

Za četvrtak se najavljuje stabilno i toplije u odnosu na prethodne dane. U Bosni se u jutarnjim satima očekuje svježina. Vjetar slab pretežno zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 °C i 21 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28°C i 34°C, na jugu zemlje do 37 °C.

U petak nas očekuje pretežno vedro i sunčano. Uz povećanje dnevne temperature i u jutarnjim satima svježina će biti kraća i manje izražena. Minimalne temperatura zraka u bit će u rasponu od 16 °C i 22°C, na jugu zemlje do 3 °C. Maksimalne dnevne temperature između 33 °C i 37 °C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu se očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme. na jugu zemlje i vruće. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 °C. i 23 °C, na jugu zemlje do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 °C i 38 °C, na jugu zemlje do 40 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Školski pribor poskupio i do 50 odsto

Pripreme za povratak đaka u klupe su već počele,...

Negativan prirodni priraštaj u osam kantona u FBiH, u junu rođena 1.281 beba

U Federaciji BiH u junu je rođena 1.281 beba,...

Samo u BiH: Raspisan konkurs za poziciju “pomoćnika pomoćniku”

Da je Bosna i Hercegovina zemlja apsurda svjedoci smo...

Boravišnu dozvolu EU dobilo 33.212 državljana BiH

Boravišnu dozvolu EU dobilo 33.212 državljana BiH Samo u 2018....