Ko se vozio pod rotacijom dok je Cvijanović bila u NS?

/

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović juče nije bila u službenom vozilu iz njene pratnje koje je napadnuto na magistralnom putu M-17 na Bišću Polju kod Mostara. Nezvanično saznajemo da su se u vozilu u trenutku incidenta nalazili pripadnik MUP-a Srpske i dvije žene, koje su navodno zaposlene u Palati predsjednika Republike Srpske.

U vrijeme incidenta Cvijanović nije bila u automobilu, a kako se može vidjeti iz njenih jučerašnjih aktivnosti, ona nije imala najavljenu posjetu Hercegovini, nego se prijepodne sastala sa norveškim ambasadorom u Bosni i Hercegovini, a uveče u Novom Sadu prisustvovala obilježavanju godišnjice akcije “Oluja”.

Kao što smo objavili, iz MUP-a HNK je danas saopšeno da im se juče obratio policajac MUP-a Republike Srpske i prijavio da je nepoznata osoba sa vozilom “hyundai” jučer oko 17 sati u Mostaru prepriječila put i otrgnula rotaciono svjetlo sa službenog automobila pratnje predsjednice RS Željke Cvijanović.

O događaju su upoznati nadležni tužilac i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Nezvanično saznajemo da se službeno vozilo prvo kretalo bez rotacije, a kada mu je “hyundai” iznenada presjekao put, vozač je tek u tom trenutku izvadio rotaciju, koju mu je osumnjičeni napadač otrgnuo i bacio.

Iz Kabineta predsjednice Srpske smo zatražili odgovore na pitanja kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje juče bilo na spornoj lokaciji, te ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju, ali odgovore još nismo dobili, te ćemo ih objaviti kada i ako ih dostave.

Indikativno je i da je vijest o napadu na službeno vozilo iz pratnje Željke Cvijanović jutros objavljena, a potom povučena sa nekih portala u Banjoj Luci, uključujući i portal RTRS-a, piše Faktor.

Povezani postovi

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...

Džamija u Svircu nastoji olakšati vjernicima: Da bi majke klanjale teraviju, organizirali radionicu za djecu

Lijepa priča stiže iz džemata i najstarije džamije iz...

Istraživanje o medijskoj pismenosti: Nastavnici iznose nedostatak znanja kao ključni problem

"Medijska pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju: Stvarnost, izazovi...