Zavidovići: Predstavljen novi projekat humanitarne organizacije CARITAS Švicarska

/

U Kabinetu gradonačelnika Hašima Mujanovića održan je sastanak sa predstavnicima humanitarne organizacije CARITAS Švicarska. Na sastanku su bili prisutni Gradonačelnik Hašim Mujanović i pomoćnica gradonačelnika Službe za upravu privrede, lokalni razvoj, infrastrukturu i međunarodnu saradnju Džeraldina Miličević, gospodin Wolfgang Wedderkopf projektni team leader i Adnan Jašarević saradnik na projektu.

Povod održanog sastanka je prezentovanje novog Caritasovog projekta Lokalnog ekonomskog razvoja „LED-SDC-B&H“, a kojeg finansira Švicarska razvojna agencija SDC. Ukupno trajanje projekta je od 2022. godine do 2034. godine a vrijednost projekta iznosi 18.175,300 CHF. Pored predloženih oblasti u projektu Lokalnog ekonomskog razvoja „LED-SDC-B&H“ i odabrane općine u kojima će se realizovati navedeni projekt moći će predložiti svoje proritetne projekte.

Na održanom sastanku je govoreno i o dosadašnjim aktivnostima Caritasa Švicarske na području Grada Zavidovići i realizovanim projektima.

Predstavnici Caritasa su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Gradom Zavidovići, naglasivši da u gradskoj upravi Zavidovići imaju dobre partnere te da realizuju dobre projekte.

Gradonačelnik Hašim Mujanović izrazio je zahvalnost što se Grad Zavidovići našao u odabiru za realizaciju projekta, iskazavši spremnost na dalju saradnju i podršku, kako u smislu ljudskih i tehničkih resursa tako i uz finansijsku podršku, saopćeno je iz Gradske uprave

 

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...