Zavidovići: Predstavljen novi projekat humanitarne organizacije CARITAS Švicarska

Datum:

U Kabinetu gradonačelnika Hašima Mujanovića održan je sastanak sa predstavnicima humanitarne organizacije CARITAS Švicarska. Na sastanku su bili prisutni Gradonačelnik Hašim Mujanović i pomoćnica gradonačelnika Službe za upravu privrede, lokalni razvoj, infrastrukturu i međunarodnu saradnju Džeraldina Miličević, gospodin Wolfgang Wedderkopf projektni team leader i Adnan Jašarević saradnik na projektu.

Povod održanog sastanka je prezentovanje novog Caritasovog projekta Lokalnog ekonomskog razvoja „LED-SDC-B&H“, a kojeg finansira Švicarska razvojna agencija SDC. Ukupno trajanje projekta je od 2022. godine do 2034. godine a vrijednost projekta iznosi 18.175,300 CHF. Pored predloženih oblasti u projektu Lokalnog ekonomskog razvoja „LED-SDC-B&H“ i odabrane općine u kojima će se realizovati navedeni projekt moći će predložiti svoje proritetne projekte.

Na održanom sastanku je govoreno i o dosadašnjim aktivnostima Caritasa Švicarske na području Grada Zavidovići i realizovanim projektima.

Predstavnici Caritasa su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Gradom Zavidovići, naglasivši da u gradskoj upravi Zavidovići imaju dobre partnere te da realizuju dobre projekte.

Gradonačelnik Hašim Mujanović izrazio je zahvalnost što se Grad Zavidovići našao u odabiru za realizaciju projekta, iskazavši spremnost na dalju saradnju i podršku, kako u smislu ljudskih i tehničkih resursa tako i uz finansijsku podršku, saopćeno je iz Gradske uprave

 

Povezani postovi
Related

Osuda vandalskog čina uništavanja klupe i kante za otpatke na šetalištu pored rijeke Bosne

U proteklih nekoliko dana počinjen je vandalski čin uništivanja...

Za sanaciju lokalne ceste Zavidovići – Pašin konak obezbijeđeno 405.000,00 KM

Grad Zavidovići pokrenuo je postupak javne nabavke radova na...

Dobojska policija zaplijenila oko 73 kg opojne droge kokain

Kako je objavilo Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP...

Završena sanacija lokalnog puta u naselju Perovići i zaseoku Omar

Saradnjom mještana i Gradske uprave okončan je još jedan...