Pomoću trika s palčevima u tri sekunde otkrijte da li je vaše držanje tijela pravilno

/

Doktor Alan Mandell s Floride otkrio je jednostavan trik s palčevima pomoću kojeg ćete u tri sekunde saznati da li je vaše držanje tijela ispravno ili ne.

Jednostavnim i korisnim savjetima doktor Mandell pomaže mnogima da promijene određene životne navike i tako poboljšaju kvalitetu života i budu zdraviji.

On svoje savjete dijeli sa svojim prijateljima i sljedbenicima na društvenoj mreži Facebook. Ovaj put je govorio o načinu kako brzo otkriti kakvo je naše držanje tijela.

“Gledanje u mobitel sa savijenim vratom prema dolje uzrokuje da ramena sve više idu prema naprijed, kao i mnoge degenerativne promjene na zglobovima, ligamentima mišićima i živcima, podsjeća. Iskrivljeno držanje tijela bolest je današnjice, ali taj problem možete umanjiti osvijestite li to kako držite palčeve kada su vam ruke uz tijelo”, naveo je.On tvrdi da bi vam palčevi, kada su ruke spuštene uz tijelo, trebali ići prema naprijed ili čak malo prema van, što će značiti i da pravilno držite ramena.

Suprotno tome, ako vam palčevi idu prema unutra, znači da vam ramena idu prema naprijed što ukazuje na loše držanje tijela. Na taj način u tri sekunde možete saznati da li vaše držanje tijela ispravno ili nije, prenosi Klix.

Povezani postovi

Ideja za iftar: Napravite starinsko jelo, pitu od krompira i sira

Kada biste pitali Bugare što je patatnik, pod pretpostavkom...

Kako prepoznati nuspojave lijeka i kad reagovati?

Iako brojni ljudi uzimaju lijekove na recept, ali i...

Žestoka borba za opstanak se vodi na Fejsbuk glasanju, a samo od vas zavisi koga gledamo u sledećem krugu

Iza nas je još jedna neverovatna epizoda emisije „Nikad nije...

Određen iznos sadekatul-fitra i nisaba za ramazan

Vijeće muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odlučilo...