Pomoću trika s palčevima u tri sekunde otkrijte da li je vaše držanje tijela pravilno

Datum:

Doktor Alan Mandell s Floride otkrio je jednostavan trik s palčevima pomoću kojeg ćete u tri sekunde saznati da li je vaše držanje tijela ispravno ili ne.

Jednostavnim i korisnim savjetima doktor Mandell pomaže mnogima da promijene određene životne navike i tako poboljšaju kvalitetu života i budu zdraviji.

On svoje savjete dijeli sa svojim prijateljima i sljedbenicima na društvenoj mreži Facebook. Ovaj put je govorio o načinu kako brzo otkriti kakvo je naše držanje tijela.

“Gledanje u mobitel sa savijenim vratom prema dolje uzrokuje da ramena sve više idu prema naprijed, kao i mnoge degenerativne promjene na zglobovima, ligamentima mišićima i živcima, podsjeća. Iskrivljeno držanje tijela bolest je današnjice, ali taj problem možete umanjiti osvijestite li to kako držite palčeve kada su vam ruke uz tijelo”, naveo je.On tvrdi da bi vam palčevi, kada su ruke spuštene uz tijelo, trebali ići prema naprijed ili čak malo prema van, što će značiti i da pravilno držite ramena.

Suprotno tome, ako vam palčevi idu prema unutra, znači da vam ramena idu prema naprijed što ukazuje na loše držanje tijela. Na taj način u tri sekunde možete saznati da li vaše držanje tijela ispravno ili nije, prenosi Klix.

Povezani postovi
Related

Veliki horoskop do kraja augusta: Najvatreniji znak čeka prekretnica

Horoskop čuvene ruske astrološkinje Tamare Globa. Ovan Zanimljivosti i uspjeh u...

Doručak ili poslastica: Probajte sladoled od banana i jogurta

Ovaj jednostavni recept za domaći sladoled od banane i...

Šejh Halilagić: Jevmu-ašura je dan bereketa

Šejh Hadži Sinanove tekije u Sarajevu Sead Halilagić povodom Dana...

Trikovi kako da prepoznate pokvareno jaje

Ako često kuhate, sigurno vam se barem jednom dogodilo...