Direktor poljske firme u čijem je vlasništvu autobus koji je izletio s autoputa u Hrvatskoj: U šoku sam, vozači nisu početnici…

/

Direktor poljske firme Megapol, u čijem je vlasništvu autobus koji je jutros sletio s autoputa u Hrvatskoj, Jack Antonszkiewicz oglasio se nakon saobraćajne nesreće.

U izjavi za jednu od poljskih radijskih stanica je istakao da je autobus bio tehnički ispravan. Ne vjeruje u to da je vozač zaspao tokom vožnje.

– U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tokom vožnje – rekao je Antonszkiewicz.

Jutarnji list piše da je izlet u Međugorje organizovalo bratstvo Svetog Jozefa (Bratztwo swietego Jozefa). Hodočasnici su se okupili iz različitih dijelova Poljske, a na put su krenuli iz Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj poznatom po marijanskom svetištu. Navodno je većina hodočasnika već prije posjetila Međugorje.

Podsjećamo, autobus je jutros, pet sati poslije ponoći izletio s autoputa A4 Zagreb – Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više osoba povrijeđeno.

Premijer Poljske je izrazio saučešće porodicama poginulih te je istakao da poljske vlasti sarađuju s hrvatskim vlastima na pomaganju povrijeđenima.

Telegrame saučešća uputili su i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) i član Predsjedništva i predsjednik DF-a Željko Komšić, piše Oslobođenje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...