Oglasili se iz OSA-e nakon hapšenja njihovog pripadnika

Datum:

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Tužilaštva BiH jučer su izvršili akcije  “Transporter” i “Storidž” na području Bosanske Gradiške i Banje Luke.

Tom prilikom uhapšeni su Srđan Rađević, Robert Radonjić, Davorin Popović i Miloš Lukajić. Robert Radonjić zaposlenik je OSA-e BiH.

Iz OSA-e su se jutros oglasili povodom njegovog hapšenja.

– Povodom informacije da je u jučerašnjoj akciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a RS uhapšen i službenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, želimo poručiti da Agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv kriminala i korupcije.

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine odlučna je borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika.

Do sada je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet Agencije i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu, navode iz OSA-e.

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Danas uživajte u sunčanom vremenu

Prema najavama meteorologa danas se u našoj zemlji očekuje...

Nesvakidašnja situacija: Konj galopirao brzom cestom na Stupu

Nesvakidašnja situacija jutros se dogodila na brzoj cesti na Stupu...

U Federaciji BiH u augustu više od 143 hiljade turista

U Federaciji BiH u augustu 2022. godine boravilo je...