SDPBiH Tešanj nikada neće biti opozicija građanima

Datum:

SDPBiH Tešanj objavio je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Danas, kada svjedočimo svečanom otvaranju Punkta službe za laboratorijsku dijagnostiku u ambulanti Jelah, ne možemo a da ne ukažemo na golem doprinos koji je svojom aktivnošću u Općinskom vijeću Tešanj dao SDP BiH u realizaciji navedenog projekta, jer je upravo Klub SDP BiH kroz Vijećničku inicijativu isti i predložio. Pacijentima iz Pousorja, a i uposlenicima u JU Dom zdravlja Tešanj jasno je koji se sve problemi rješavaju otvaranjem navedenog punkta. Izbjegava se dosadašnja neopisiva gužva kod laboratorijskih testova u Domu zdravlja, ali i smanjuju rokovi za dobivanje nalaza. O uštedama troškova pacijenata da i ne govorimo.

Inače, poslijednjih dana sa zadovoljstvom „ubiremo plodove“ naše konzekventne i doslijedne politike koja se potvrđuje u radu Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Tešanj. Poštujući Odluke Općinskog odbora SDP BiH Tešanj, da niti u jednom momentu djelovanje SDP-ovih vijećnika u OV Tešanj ne smije biti u koliziji s interesom građana, smo svojim kritičkim, ali i konstruktivnim djelovanjem omogućili da u finiš sušne sezone ulazimo, evo, bez dana redukcije vodosnabdijevanja, ali i zadovoljavajućom slikom deponije JP Toplana Tešanj, popunjenom ugljom propisanog kvaliteta. Nadamo se i uklanjanju gubitaka u instalacijama do grejne sezone!?

S pravom ističemo našu ulogu u postizanju navedenih rezultata, kao što smo, uostalom, svoj doprinos dali i u podršci izgradni sportske dvorane u Jelahu, koja uspješno ulazi u završnu fazu, i kod izgradnje zgrade Osnovne škole „9. septembar“ u Medakovu, koja se odvija u planiranim rokovima. Svesrdno smo podržali i projekat uređenja korita rijeke Tešanjke i treće saobraćajne trake, 110 kilo-voltne trafo stanice, uređenje Gimnazijalskog igrališta i još mnogo toga.

Ali ima dosta toga dogovorenog, a nerealizovanog ili se pak čeka na početak realizacije, kao što je problematika javnih dječijih obdaništa, transparentnost u radu udruženja građana, besplatna pravna pomoć, MR, kino sala Tešanj, ambulanta Kalošević, sistemsko rješenje prihvata oborinskih i površinskih voda, kanalizacija i ekologija.

Kao što smo,uostalom, i obećali zorno ćemo propratiti i navedene projekte i promptno djelovati na, eventualne, propuste i kašnjenja kod realizovanja istih.

Uz slogan: „Opozicija vladajućim – da, Opozicija interesima građana -ne“, ostajemo Doslijedni s karakterom!”, stoji u saopćenju Komisije za informisanje OO SDP BiH Tešanj.

Povezani postovi
Related

SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da reaguju zbog izborne krađe

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i...

Prema trenutnim rezultatima CIK-a, nakon 55 posto prebrojanih glasova Krišto vodi ispred Komšića

Prema podacima koji su trenutno dostupni na stranici Centralne...

Nikšić proglasio pobjedu Bećirovića, čestitao i Komšiću

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić...

Na području općine Tešanj uočeno više nepravilnosti na biračkim mjestima

Kako nam javljaju građani općine Tešanj uveliko se pred...