SDPBiH Tešanj nikada neće biti opozicija građanima

/

SDPBiH Tešanj objavio je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Danas, kada svjedočimo svečanom otvaranju Punkta službe za laboratorijsku dijagnostiku u ambulanti Jelah, ne možemo a da ne ukažemo na golem doprinos koji je svojom aktivnošću u Općinskom vijeću Tešanj dao SDP BiH u realizaciji navedenog projekta, jer je upravo Klub SDP BiH kroz Vijećničku inicijativu isti i predložio. Pacijentima iz Pousorja, a i uposlenicima u JU Dom zdravlja Tešanj jasno je koji se sve problemi rješavaju otvaranjem navedenog punkta. Izbjegava se dosadašnja neopisiva gužva kod laboratorijskih testova u Domu zdravlja, ali i smanjuju rokovi za dobivanje nalaza. O uštedama troškova pacijenata da i ne govorimo.

Inače, poslijednjih dana sa zadovoljstvom „ubiremo plodove“ naše konzekventne i doslijedne politike koja se potvrđuje u radu Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Tešanj. Poštujući Odluke Općinskog odbora SDP BiH Tešanj, da niti u jednom momentu djelovanje SDP-ovih vijećnika u OV Tešanj ne smije biti u koliziji s interesom građana, smo svojim kritičkim, ali i konstruktivnim djelovanjem omogućili da u finiš sušne sezone ulazimo, evo, bez dana redukcije vodosnabdijevanja, ali i zadovoljavajućom slikom deponije JP Toplana Tešanj, popunjenom ugljom propisanog kvaliteta. Nadamo se i uklanjanju gubitaka u instalacijama do grejne sezone!?

S pravom ističemo našu ulogu u postizanju navedenih rezultata, kao što smo, uostalom, svoj doprinos dali i u podršci izgradni sportske dvorane u Jelahu, koja uspješno ulazi u završnu fazu, i kod izgradnje zgrade Osnovne škole „9. septembar“ u Medakovu, koja se odvija u planiranim rokovima. Svesrdno smo podržali i projekat uređenja korita rijeke Tešanjke i treće saobraćajne trake, 110 kilo-voltne trafo stanice, uređenje Gimnazijalskog igrališta i još mnogo toga.

Ali ima dosta toga dogovorenog, a nerealizovanog ili se pak čeka na početak realizacije, kao što je problematika javnih dječijih obdaništa, transparentnost u radu udruženja građana, besplatna pravna pomoć, MR, kino sala Tešanj, ambulanta Kalošević, sistemsko rješenje prihvata oborinskih i površinskih voda, kanalizacija i ekologija.

Kao što smo,uostalom, i obećali zorno ćemo propratiti i navedene projekte i promptno djelovati na, eventualne, propuste i kašnjenja kod realizovanja istih.

Uz slogan: „Opozicija vladajućim – da, Opozicija interesima građana -ne“, ostajemo Doslijedni s karakterom!”, stoji u saopćenju Komisije za informisanje OO SDP BiH Tešanj.

Povezani postovi

Dodik: Bećirović manifestuje podaničku svijest, ovakvu BiH uskoro ni Bošnjaci neće željeti

Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pozvao...

Arnel Isak predložen za novog potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Pokret demokratske akcije (PDA) predložio je Arnela Isaka za...

Godinu dana rada i djelovanja Naše stranke u Tešnju

Danas 21. maja 2023. godine se navršava  godina dana...

Kome sve političke partije u BiH duguju nakon Općih izbora, predvodi SDA sa 1,4 miliona KM duga

Nakon svake izborne kampanje u BiH političke stranke često...