Osumnjičeni službenik OSA-e Robert Radonjić moći će nastaviti s obavljanjem službene dužnosti

/

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH da se  Robertu Radonjiću, pripadniku OSA-e i pripadniku Granične policije Milošu Lukajiću odredi kućni pritvor.

Oni su bili privođeni u okviru predmeta protiv Bojana Cvijetića i ostalih, a osumnjičeni su za odavanjr tajnih podataka pripadnicima narkomafije

Robert Radonjić je i šef kancelaracije OSA-e u u Banja Luci.

Tužilac Dubravko Čampara je danas u Sudu BiH na sjednici  na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje mjera zabrane kretanja te kontaktiranja s osumnjičenima i svjedocima, istakao da se Radonjiću izrekne mjera zabrane napuštanja Bosanske Gradiške gdje ima adresu stanovanja, ali i Banja Luke kako bi mogao nastaviti s obavljanjem svoje službene dužnosti, a imajući u obzir posao koji obavlja u tom gradu.

Radonjićeva odbrana navela je da se aplikacija “Sky” ne može prihvatiti kao dokaz, već samo kao kao indicija da je nešto urađeno.

Službeniku OSA-e se stavlja na teret da se sastajao sa načelnikom PU Bosanska Gradiška Bojanom Škorićem kod kojeg se raspitivao da li ima međunarodna potjernica protiv jedne osobe i je li ta osoba pod prismotrom.

Tužilaštvo se opredjelilo za mjere zabrane protiv Radonjića i zbog njegovog zdravstvenog stanja. Zbog infarkta koji je imao ugrađena su mu tri stenta.

Radonjić je kazao da nema namjeru napuštati BiH i da će se uredno odazivati pozivima Tužilaštva i Suda BIH, ali je zatražio da se, zbog prirode njegovog posla, zabrana kretanja svede samo na zabranu odlaska van BiH.

Radonjić se brani sa slobode , a za uhapšene Srđana Rađevića i Davorina Popovića zatražen je pritvor do mjesec dana.

Oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je u pritvoru sedam mjeseci.

Podsjećamo nakon hapšenja Cvijetića kod njega su pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću advokatskih komora Evrope

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću...

U tuzlanskim srednjim školama se uvodi program prevencije kockanja

Ovisnost o igrama na sreću ozbiljan je društveno-socijalni problem...

Potrošnja u RS za vrijeme “Crnog petka” pala za 33 posto u odnosu na prošlu godinu

Sudeći po gužvama u tržnim centrima proteklog vikenda, kada...

U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda

U prostorijama ASA Group, a na inicijativu Udruženja poslodavaca...