Osumnjičeni službenik OSA-e Robert Radonjić moći će nastaviti s obavljanjem službene dužnosti

Datum:

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH da se  Robertu Radonjiću, pripadniku OSA-e i pripadniku Granične policije Milošu Lukajiću odredi kućni pritvor.

Oni su bili privođeni u okviru predmeta protiv Bojana Cvijetića i ostalih, a osumnjičeni su za odavanjr tajnih podataka pripadnicima narkomafije

Robert Radonjić je i šef kancelaracije OSA-e u u Banja Luci.

Tužilac Dubravko Čampara je danas u Sudu BiH na sjednici  na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje mjera zabrane kretanja te kontaktiranja s osumnjičenima i svjedocima, istakao da se Radonjiću izrekne mjera zabrane napuštanja Bosanske Gradiške gdje ima adresu stanovanja, ali i Banja Luke kako bi mogao nastaviti s obavljanjem svoje službene dužnosti, a imajući u obzir posao koji obavlja u tom gradu.

Radonjićeva odbrana navela je da se aplikacija “Sky” ne može prihvatiti kao dokaz, već samo kao kao indicija da je nešto urađeno.

Službeniku OSA-e se stavlja na teret da se sastajao sa načelnikom PU Bosanska Gradiška Bojanom Škorićem kod kojeg se raspitivao da li ima međunarodna potjernica protiv jedne osobe i je li ta osoba pod prismotrom.

Tužilaštvo se opredjelilo za mjere zabrane protiv Radonjića i zbog njegovog zdravstvenog stanja. Zbog infarkta koji je imao ugrađena su mu tri stenta.

Radonjić je kazao da nema namjeru napuštati BiH i da će se uredno odazivati pozivima Tužilaštva i Suda BIH, ali je zatražio da se, zbog prirode njegovog posla, zabrana kretanja svede samo na zabranu odlaska van BiH.

Radonjić se brani sa slobode , a za uhapšene Srđana Rađevića i Davorina Popovića zatražen je pritvor do mjesec dana.

Oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je u pritvoru sedam mjeseci.

Podsjećamo nakon hapšenja Cvijetića kod njega su pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Historijski izbori

U nedjelju se održavaju izbori. Kako god da završe,...

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...

Rekonstrukcija naftnih terminala u Federaciji BiH

Obaveza naše zemlje je imati naftne rezerve koje osim...

Prosječna plaća u avgustu u RS iznosila 1.166 KM

Savez sindikata RS saopćio je da je potrošačku korpu...