Osumnjičeni službenik OSA-e Robert Radonjić moći će nastaviti s obavljanjem službene dužnosti

/

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH da se  Robertu Radonjiću, pripadniku OSA-e i pripadniku Granične policije Milošu Lukajiću odredi kućni pritvor.

Oni su bili privođeni u okviru predmeta protiv Bojana Cvijetića i ostalih, a osumnjičeni su za odavanjr tajnih podataka pripadnicima narkomafije

Robert Radonjić je i šef kancelaracije OSA-e u u Banja Luci.

Tužilac Dubravko Čampara je danas u Sudu BiH na sjednici  na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje mjera zabrane kretanja te kontaktiranja s osumnjičenima i svjedocima, istakao da se Radonjiću izrekne mjera zabrane napuštanja Bosanske Gradiške gdje ima adresu stanovanja, ali i Banja Luke kako bi mogao nastaviti s obavljanjem svoje službene dužnosti, a imajući u obzir posao koji obavlja u tom gradu.

Radonjićeva odbrana navela je da se aplikacija “Sky” ne može prihvatiti kao dokaz, već samo kao kao indicija da je nešto urađeno.

Službeniku OSA-e se stavlja na teret da se sastajao sa načelnikom PU Bosanska Gradiška Bojanom Škorićem kod kojeg se raspitivao da li ima međunarodna potjernica protiv jedne osobe i je li ta osoba pod prismotrom.

Tužilaštvo se opredjelilo za mjere zabrane protiv Radonjića i zbog njegovog zdravstvenog stanja. Zbog infarkta koji je imao ugrađena su mu tri stenta.

Radonjić je kazao da nema namjeru napuštati BiH i da će se uredno odazivati pozivima Tužilaštva i Suda BIH, ali je zatražio da se, zbog prirode njegovog posla, zabrana kretanja svede samo na zabranu odlaska van BiH.

Radonjić se brani sa slobode , a za uhapšene Srđana Rađevića i Davorina Popovića zatražen je pritvor do mjesec dana.

Oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, koji je u pritvoru sedam mjeseci.

Podsjećamo nakon hapšenja Cvijetića kod njega su pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...