Ovo je porodica Martinović, prve žrtve masakra u Cetinju: Borilović ubio Natašu i dvoje djece

/

Dječaci su preminuli na licu mjesta, dok je njihova majka Nataša podlegla povredama u bolnici.

Nataša sa sinovima Mašanom i Markom
FOTO: FACEBOOK

Pomahnitali Borilović je, prema prvim podacima istrage, jučer oko 15:30 došao na sprat kuće u kojoj su kao podstanari živjeli Martinovići. Tada su u kući bili samo Nataša i sinovi, dok njen muž nije bio tu. Navodno je do rasprave došlo zbog kirije.

Borilović je tada uzeo oružje i zapucao, prvo u djecu koja su se pokušala sakriti iza vrata, a onda i u Natašu. Dječaci su preminuli na licu mjesta, dok je njihova majka Nataša podlegla povredama u bolnici.

Kako navode crnogorski mediji, Borilović je potom pozvao Natašinog supruga Miloša, te mu rekao: “Pobio sam i tvoju i moju porodicu”, a onda je nastavio svoj krvavi pir.

Otišao je do komšija, porodice Drecun, i zapucao ubivši troje ljudi, Danijelu, Dimitrija i Rajka, a onda teško raio i njihovog unuka i sinovca Aleksandra. Ni tu se nije zaustavio. Potom je pucao na svog ujaka Gorana Đurišića, te komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović. Nastavio je i dalje pucati. Ranio je još četvoro komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda.

Pomahnitalog Borilovića je usmrtio mještanin Nenad Kaluđerović.

Cetinje, ali i cijela Crna Gora, te region su u šoku nakon masakra koji se dogodio. Inače, za Borilovića kažu da je i sam otac troje djece, da je bio miran i povučen čovjek, ali da se u posljednje vrijeme promijenio. Njegova porodica kobnog dana nije bila kod kuće, prenosi avaz.

Povezani postovi

Pucnjava u Zavidovićima, u pekari pronađena dva beživotna tijela

U večernjim satima u Zavidovićima se dogodio tragičan slučaj...

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen Dino Dizdarević, igrač NK TOŠK iz Tešnja

Na magistralnom putu M-17 kod Maglaja dogodila se saobraćajna...

Sudar dva vozila u Tuzli: Pet osoba teško povrijeđeno, zadržani na UKC-u

U Tuzli je noćas oko 01:10 sati u Ulici...

Mirzu Hatića na Baščaršiji ranio Jasmin Ćatić zvani Bomba?

U Sarajevu je danas na Baščaršiji u prijepodnevnim satima...